Ο Μάικλ Φελπς πρόσθεσε ένα ακόμα αγώνισμα στο ρεπερτόριό του, καθώς στο μίτινγκ της Σάρλοτ δηλώθηκε και στα 200μ. πεταλούδα. Θα είναι η πρώτη φορά που θα κολυμπήσει αυτό το αγώνισμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]
Οι συμμετοχές του μίτινγκ της Σάρλοτ ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Μάικλ Φελπς επιστρέφει σε ένα ακόμα αγώνισμα. Ο Αμερικανός θα κολυμπήσει και στα 200μ. πεταλούδα, κάτι που έχει να κάνει από το 2012 και τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Ο Φελπς είχε κολυμπήσει στη Μέσα τα 400μ. ελεύθερο και με δεδομένη την τακτική του Μπομπ Μπάουμαν και του ίδιου να γίνονται πιο «επιθετικοί» με τις μεγάλες αποστάσεις στα μίτινγκ που είναι στα μέσα της σεζόν, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Πολυολυμπιονίκη της κολύμβησης να συμμετέχει και στο 200άρι πεταλούδα. Ο Φελπς έχει δηλωθεί σε έξι αγωνίσματα, που είναι τα 100 και 200μ. ελεύθερο, τα 100 και 200μ. πεταλούδα, τα 200μ. μ. ατομική και τα 100μ. ύπτιο.
Στο τριήμερο μίτινγκ στη Σάρλοτ θα πάρουν μέρος και άλλα κορυφαία ονόματα, όπως ο Ράιαν Λόχτι που έχει δηλωθεί σε οχτώ αγωνίσματα αλλά λογικά θα αποσυρθεί σε τουλάχιστον ένα από αυτά. Στη Μέσα είχε κολυμπήσει σε εφτά. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στους άνδρες, Κόνορ Ντουάιερ έχει δηλωθεί σε πέντε αγωνίσματα, ενώ η πρωτοπόρος των γυναικών, Ελίζαμπεθ Μπέισελ, δηλώθηκε σε οχτώ. Η περσινή νικήτρια, που απειλεί την πρωτιά της, η Κατίνκα Χόσου έχει δηλώσει συμμετοχή σε 17 αγωνίσματα αλλά θα συμμετάσχει περίπου στα μισά. Το μίτινγκ της Σάρλοτ αρχίζει την επόμενη Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.