Connect with us

ΤΡΕΞΙΜΟ

Αγώνας μνήμης με χιλιάδες δρομείς

Published

on

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο αγώνα δρόμου ιστορικής μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη στις 2 Οκτωβρίου άρχισε με την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στον πολιτιστικό πολυχώρο πολιτισμού Γαλαξίας, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το στίγμα του αγώνα έδωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, ο οποίος τόνισε: «Ο αγώνας μας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του 1922. Θελήσαμε να παντρέψουμε τις μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες με ένα γεγονός που θα τιμά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Γι’ αυτό έπρεπε να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο και αυτό συμβαίνει καταρχήν με την επίσημη αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Χιλιάδες αθλούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν με πρωταθλητές, με Ολυμπιονίκες, με ανθρώπους του πολιτισμού, του πνεύματος και της διανόησης γεγονός που δίνει μία ιδιαίτερη χροιά στον αγώνα. Πέρσι ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τους 3.500, φέτος εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσει τους 5.000 και πιθανότατα να φτάσει τους 6.000. Φανταστείτε ότι μαζί με το προσωπικό και τους θεατές, το κέντρο της πόλης μας εκείνη την ημέρα θα κατακλυστεί από 20.000 κόσμο.
Να επισημάνω και τις παροχές υψηλοτάτου επιπέδου που προσφέρουμε καθώς πέρα από το μπλουζάκι υψηλής ποιότητας το οποίο είναι φιλοτεχνημένο από τον Αλέκο Φασιανό, υπάρχει το μετάλλιο με τρισδιάστατη εκτύπωση, ηλεκτρολύτες, δωρεάν φωτογραφίες, ενώ σε κάθε στάση τραμ θα υπάρχει μία μπάντα να δίνει τον ρυθμό. Όλα αυτά συνθέτουν μία ατμόσφαιρα γιορτής που ευελπιστούμε ότι κάθε χρόνο θα βελτιώνεται».
Την στήριξη του στον Αγώνα εξέφρασαν και ο δημοφιλής ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας, ο τέως διεθυντής του ΣΕΓΑΣ, Περικλής Μπάκας, που επισήμανε ότι θα τρέξει στη Νέα Σμύρνη η Μαρία Πολύζου.
Παρόντες ήταν και αθλητές που στηρίζουν τον αγώνα όπως η πρωταθλήτρια Αναστασία Καρακατσάνη η οποία είπε ότι ο αγώνας δρόμου ιστορικής μνήμης «είναι αγώνας με ιστορία και σαν παιδί οικογένειας προσφύγων το νιώθω καλύτερα και με καθησυχάζει επίσης και το γεγονός ότι είναι τόσο επαγγελματικός και άρτια οργανωμένος». Ο επίσης πρωταθλητής Χρήστος Καλλίας επεσήμανε τη δυνατότητα που δίνουν οι διοργανωτές σε ανέργους να τρέξουν δωρεάν. «Θα είναι μια διοργάνωση άψογη. Εύχομαι με το καλό όλοι να τερματίσουμε και να δούμε τον κόσμο να βγαίνει από το σπίτι του για να χειροκροτήσει τους δρομείς».
Παρούσα ήταν και η Παραολυμπιονίκης Βούλα Καντζά, η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα: «Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ξεπερνάμε τη δύναμη μας και το μυαλό μας γίνεται ακόμα πιο δυνατό. Στις 2 Οκτωβρίου πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στη Νέα Σμύρνη. Ο αθλητισμός είναι υγεία, αγάπη και αυτοπεποίθηση!»
Για περισσότερες πληροφορίες, www.neasmirnihistoricrun.gr, www.facebook.com/Nea-Smyrni-Historic-Run.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr