Το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ14 της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά και νοτιοδυτικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε ζωντάνεψε ένα γήπεδο ανενεργό για 32 συναπτά χρόνια.
του Παναγιώτη Βότση
[email protected]
Οι τελευταίοι επίσημοι αγώνες στίβου που έγιναν στο δημοτικό αθλητικό κέντρο του Αιγάλεω «Εύα Χριστοδούλου» έχουν έτος διεξαγωγής το μακρινό 1987 (Παναιγαλιώτικα). Το γήπεδο βρίσκεται σε κεντρική θέση στα δυτικά προάστια και συνορεύει με το άλσος Αιγάλεω, που στην περιοχή αναφέρεται και ως μπαρουτάδικο. Το 2004 προστέθηκε νέος ο ελαστικός τάπητας μαζί με άλλες παρεμβάσεις και το ευρύτερο αθλητικό κέντρο πήρε τη σημερινή του μορφή, ενώ σε αυτές τις εγκαταστάσεις έχει την έδρα του από το 1990 ο σύλλογος στίβου Γ.Σ. Αστέρας ‘90 Αιγάλεω.
Φέτος επιλέχθηκε μαζί με άλλα πέντε στάδια για τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα τετράθλου Κ14 για τη δεύτερη μεγαλύτερη ΕΑΣ του ΣΕΓΑΣ. Στο σύνολο 190 μικροί αθλητές και αθλήτριες από 11 σωματεία της περιοχής αγωνίστηκαν -παρά την ελαφριά βροχή- σε άρτια οργανωμένους αγώνες που μάλιστα είχαν και ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γηπέδου των 6 διαδρόμων είναι το σχήμα του το οποίο είναι πιο πεπλατυσμένο σε σχέση με τα περισσότερα γήπεδα, ενώ έχει και σκάμματα οριζοντίων αλμάτων εκατέρωθεν του κεντρικού γηπέδου ποδοσφαίρου.






