Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αισιόδοξη για υψηλές πτήσεις η Γκούσιν

Published

on

Την πρώτη της προετοιμασία στον κλειστό εντός Ελλάδας πραγματοποιεί μετά από πέντε χρόνια η Τατιάνα Γκούσιν που ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τζόρτζια των ΗΠΑ και ξεκινά αισιόδοξη έχοντας υψηλούς στόχους για το 2019.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Από το 2013, η αθλήτρια του ΓΣ Κηφισιάς επιστρέφει στην Ελλάδα και προπονείται ξανά στην Αθήνα προσπαθώντας να επιστρέψει για τα καλά στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό που είχε στο γόνατό της. Η Γκούσιν βρισκόταν στις ΗΠΑ εδώ και πέντε χρόνια και η επαναπροσαρμογή στα ελληνικά εδάφη μάλλον είναι δύσκολη υπόθεση αφού «κοστίζει» και στη αποκατάσταση, και η ίδια ψάχνει την ισορροπία. «Έχει αρκετές διάφορες αλλά επειδή και εκεί είχα Έλληνα προπονητή (Πέτρος Κυπριανού) δεν με ενοχλεί. Μια μικρή διαφορά είναι ότι είμαι σε ένα μικρότερο γκρουπ και χωρίς αγόρια. Η μεγάλη διαφορά είναι στις εγκαταστάσεις. Και το γήπεδο αλλά και το φυσικοθεραπευτήριο της Αμερικής μου λείπουν αυτή την στιγμή όπως και το βασικότερο, η παγοθεραπεία μετά από μια σκληρή προπόνηση, είναι κάτι που μου λείπει κάθε μέρα. Ίσως να μου κοστίζει λίγο στην αποκατάσταση το ότι βρίσκομαι εδώ. Αλλά έχω βρει κάποιους τρόπους και τα ισορροπώ τα πράγματα. Με λίγο παραπάνω δουλειά και υπομονή. Από την άλλη, μου έλειψε η Ελλάδα πολύ και οι άνθρωποι, όποτε με συμπληρώνει».
Η 24χρονη άλτρια έχει ξεπεράσει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τους τραυματισμούς της (τενοντίτιδα στο αριστερό πόδι, κάταγμα κόπωσης στο δεξί) και έχει αφήσει πίσω της δύσκολες χρονιές με τον στόχο να επιστρέψει στα ψηλά. «Είχα το γνωστό ως jumpers knee εδώ και 5 χρόνια αλλά με την βοήθεια του φυσικοθεραπευτή μου, κ.Τσιγκάνου, και μετά από αρκετό πόνο, το ξεπεράσαμε το καλοκαίρι και τώρα είναι πολύ καλά. Το καλάμι στο δεξί μου πόδι είναι καλύτερα μετά το χειρουργείο, τον Αύγουστο, αλλά ακόμα πονάει μετά από έντονες προπονήσεις. Μέχρι στιγμής, αυτή είναι η πιο υγιής και χωρίς πόνο χρονιά που είχα εδώ και πολλά χρόνια! Ελπίζω να γυρίσω ξανά στα ψηλά άλματα».
Μετά από αρκετή ταλαιπωρία, στόχος της Γκούσιν είναι να επανέλθει στους μεγάλους αγώνες και όχι μόνο. Το όριο για το ευρωπαϊκό κλειστού αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό οπότε και αυτό το πρωτάθλημα είναι ένας από τους στόχους της. «Το 2017 είχα πηδήξει 1.90μ. όποτε είναι γνώριμα ύψη και έτσι ελπίζω να το αντιμετωπίσω. Στην προπόνηση μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως είναι εφικτό! Στόχος είναι σίγουρα το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης αλλά δεν θέλω να μείνω εκεί. Έχω μείνει εκτός πολύ καιρό από μεγάλους αγώνες και επιτέλους θέλω μια καλή παρουσία. Θα προσπαθήσω να βρεθώ και σε μίτινγκ στο εξωτερικό εκτός των πανελληνίων πρωταθλημάτων».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr