Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Απάντηση της διοίκησης του ΟΑΚΑ στην ΕΟΕ

Published

on

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ απάντησε στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, αλλά και τη δημιουργία πολυδύναμου κλειστού γυμναστηρίου που θα εξυπηρετεί την ξιφασκία και άλλα αθλήματα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του ΟΑΚΑ αναφέρει:

«Στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών – Σπύρος Λούης με μοναδικό θέμα την έγκριση του τελικού σχεδίου της Σύμβασης μακροχρόνιας Παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου Νίκος Γκάλης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της νομοθετικής διάταξης του άρθρου 44 του ν. 4934/2022.
Σήμερα το πρωί, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παραιτήθηκε από το δικόγραφο Ασφαλιστικών Μέτρων, με το οποίο αιτούνταν την αναβολή συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΚΑ για τη συζήτηση της Σύμβασης Παραχώρησης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και την αναβολή της υπογραφής της κατόπιν.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποδέχτηκε, όπως αναφέρει στην έγγραφη δήλωση παραίτησή της από τα Ασφαλιστικά Μέτρα, τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για απόλυτη συνέπειά της απέναντι στην αθλητική κοινότητα και φυσικά πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση «έξωσης” του ερασιτεχνικού αθλητισμού από το ΟΑΚΑ.
Αποδέχθηκε, δηλαδή, ότι στους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της ξιφασκίας και των άλλων ερασιτεχνικών αθλημάτων, τα οποία δραστηριοποιούνται σε χώρους του κλειστού γυμναστηρίου Νίκος Γκάλης, έως ότου κατασκευασθεί το νέο πολυδύναμο κλειστό γυμναστήριο.

Σε ότι αφορά στο νέο πολυδύναμο κλειστό γυμναστήριο, που εκ παραδρομής θέλουμε να πιστεύουμε πως η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ ανέφερε ότι ‘για την κατασκευή του οποίου έως τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια΄, ενημερώνουμε για τα εξής: Με το άρθρο 45 του ν. 4934 τον Μάιο του 2022 για ‘Ανάθεση δημόσιων συμβάσεων μελετών και έργων, προμηθειών και υπηρεσιών για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών ομοσπονδιών στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών Σπύρος Λούης’ ρυθμίστηκαν οι «επείγουσες ανάγκες στέγασης των αθλητικών ομοσπονδιών των αθλημάτων της ξιφασκίας, της χειροσφαίρισης, της γυμναστικής και του αθλητικού ομαδικού χορού στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών Σπύρος Λούης και άλλων αθλημάτων.
Με το ίδιο άρθρο προβλέφθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες για «μελέτες και έργα που αφορούν στην κατασκευή αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι αναγκαίες για τον σκοπό αυτόν, καθώς και στις υποστηρικτικές των εγκαταστάσεων αυτών υποδομές’.

Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο τμήμα Ρ8 εντός του ΟΑΚΑ, στο χώρο στάθμευσης στη συμβολή Σπύρου Λούη και Λεωφόρου Κύμης.
Η αρχιτεκτονική μελέτη έχει ήδη συνταχθεί και απομένουν να ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες ώστε κατατεθεί στην πολεοδομία για να εκδοθεί η σχετική άδεια και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Το πολυδύναμο κλειστό γυμναστήριο θα έχει χωρητικότητα 2.300 θεατών και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. ευρώ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr