Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΑΠΕΛΝΤΟΡΝ 2025: Δύσκολη η αποστολή των Ελλήνων την 1η μέρα

Published

on

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου ξεκινά αύριο το απόγευμα στο Άπελντορν της Ολλανδίας και στην πρεμιέρα η χώρα μας θα έχει πέντε συμμετοχές. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν μία απαιτητική αποστολή μπροστά τους για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον τελικό ή στον επόμενο γύρο των αγωνισμάτων τους και θα χρειαστεί να δώσουν το 100% του εαυτού τους.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

19:20 – προκριματικά ύψους ανδρών – Αντώνης Μέρλος

Πανελλήνιο ρεκόρ: Λάμπρος Παπακώστας – 2.35μ (1995, Βαρκελόνη)
Κορυφαία ελληνική επίδοση 2025: Ανδρέας Μίτα – 2.25μ
Όριο πρόκρισης τελικού: 2.26μ
Σειρά υψών στον προκριματικό: 2.08μ – 2.13μ – 2.18μ – 2.23μ – 2.26μ

Για να πιάσει το όριο του τελικού ο Αντώνης Μέρλος θα χρειαστεί να ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό του. Όσοι αθλητές υπερβούν το 2.26μ περνούν απευθείας στον τελικό και για αυτό ο Έλληνας πρωταθλητής θα χρειαστεί μία καλή εμφάνιση που να είναι κοντά στο ρεκόρ του. Έχει 2.21μ και θέλει μία ανάλογη επίδοση για να μπει στην οκτάδα.

20:05 – προκριματικά επί κοντώ γυναικών – Αριάδνη Αδαμοπούλου

Πανελλήνιο ρεκόρ: Κατερίνα Στεφανίδη – 4.90μ (2016, Νέα Υόρκη)
Κορυφαία ελληνική επίδοση 2025: Αναστασία Ρέτσα – 4.41μ
Όριο πρόκρισης τελικού: 4.65μ
Σειρά υψών στον προκριματικό: 4.10μ – 4.30μ – 4.45μ – 4.55μ – 4.65μ

Η είσοδος στην οκτάδα του επί κοντώ θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για την Αριάδνη Αδαμοπούλου. Η Ελληνίδα έχει φετινό ρεκόρ 4.40μ και το όριο για τον τελικό είναι 4.65μ. Πριν από δύο χρόνια, η οκτάδα έκλεισε στο 4.45μ και πολλές αθλήτριες με επίδοση κάτω από το 4.65μ θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν στις οκτώ πρώτες θέσεις.

20:10 – προκριματικά 1.500μ γυναικών – Ανθή Κυριακοπούλου

Πανελλήνιο ρεκόρ: Κωνσταντίνα Εφεντάκη – 4:08.73 (2005, Στουτγκάρδη)
Κορυφαία ελληνική επίδοση 2025: Εμμανουέλα Πλάκα – 4:24.58
Πρόκριση στον τελικό: Οι 3 πρώτες από κάθε σειρά

Σε τρεις σειρές θα διεξαχθούν τα προκριματικά των 1.500μ των γυναικών και η Ανθή Κυριακοπούλου θα αγωνιστεί μεταξύ 24 αθλητριών. Με το 4:26.46 που έχει καταγράψει φέτος, έχει την 24η επίδοση από τις δηλωμένες αθλήτριες, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι η πρόκριση θα έρθει δύσκολα.

21:48 – προκριματικά 60μ γυναικών – Ελισάβετ Πεσιρίδου

Πανελλήνιο ρεκόρ: Φλώρα Ρεντούμη – 7.91 (2004, Βουδαπέστη)
Κορυφαία ελληνική επίδοση 2025: Σοφία Ιωσηφίδου – 8.14
Πρόκριση στα ημιτελικά: Οι 3 πρώτες + 4 καλύτεροι χρόνοι

Συνολικά 32 αθλήτριες θα συμμετάσχουν στα προκριματικά των 60μ εμπόδια γυναικών και ανάμεσά τους θα είναι η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η Ελληνίδα δεν έχει αγωνιστεί καθόλου την φετινή χρονιά και για αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Για να περάσει στα προκριματικά θα χρειαστεί είτε να τερματίσει μέσα στην τριάδα της σειρά της είτε να έχει έναν από τους τέσσερις ταχύτερους χρόνους εκτός τριάδας.

22:20 – προκριματικά 60μ ανδρών – Χρήστος Ρούμτσιος

Πανελλήνιο ρεκόρ: Κώστας Δουβαλίδης – 7.59 (2020, Μετς)
Κορυφαία ελληνική επίδοση 2025: Χρήστος Ρούμτσιος – 7.86
Πρόκριση στα ημιτελικά: Οι 3 πρώτοι + 4 καλύτεροι χρόνοι

Όπως στις γυναίκες έτσι και στους άνδρες, την πρόκριση για τα ημιτελικά παίρνουν οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι εκτός τριάδας. Ο Χρήστος Ρούμτσιος συμμετέχει στην διοργάνωση με την 31η επίδοση και θα επιδιώξει να καταρρίψει το ατομικό του ρεκόρ. Έχει 7.84 και φέτος σημείωσε 7.86. Με 29 αθλητές κάτω από το 7.80 χρειάζεται μία μεγάλη υπέρβαση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr