Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αποφασίζουν για το 100άρι

Published

on

Σε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο έχουν βάλει την ΚΟΕ οι κολυμβητές μας με τις επιδόσεις τους στα 100μ. ελεύθερο. Τρεις έχουν πιάσει το όριο για το παγκόσμιο του Καζάν αλλά μόνο δύο συμμετοχές μπορεί να έχει σε κάθε αγώνισμα η κάθε χώρα. Συνεπώς, ένας θα μείνει εκτός.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Το να έχουμε περισσότερους κολυμβητές από τον επιτρεπτό αριθμό με όριο για κάποιο αγώνισμα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μάλλον μοναδικό φαινόμενο. Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης και Χρήστος Κατραντζής έχουν πιάσει το όριο στα 100μ. ελεύθερο για τη διοργάνωση του Καζάν και οι δύο τελευταίοι με τον ίδιο χρόνο 49.07. Η ΚΟΕ καλείται λοιπόν να αποφασίσει με ποιο κριτήριο θα επιλέξει τους δύο, που θα συμμετάσχουν σε αυτό το αγώνισμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σίγουρη είναι η συμμετοχή του Γκολομέεβ, που έκανε 48.85 και έχει τον καλύτερο χρόνο. Το ερώτημα Μελαδίνης ή Κατραντζής θα πρέπει να απαντηθεί σύντομα.
Το κριτήριο βάσει του οποίου θα γίνει η επιλογή θα αποφασιστεί αύριο. Οι προπονητές των ενδιαφερόμενων κολυμβητών κλήθηκαν από την ομοσπονδία και θα συναντηθούν με τον τεχνικό σύμβουλο κολύμβηση, Χριστόδουλο Χούμα, για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Θυμίζουμε ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα όπεν που αρχίζει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή, αποτελεί τον τελευταίο αγώνα πρόκρισης για το Καζάν. Επομένως ενδέχεται εκεί να αλλάξουν τα δεδομένα αν ένας εκ των δύο κολυμβητών κάνει καλύτερο χρόνο από το 49.07. Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν τι θα ισχύσει αν παραμείνει αυτή η επίδοση και για τους δύο και ορθώς η ΚΟΕ σπεύδει αύριο, πριν το όπεν να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr