Connect with us

TOP

Αποβλήθηκε από το γύρο Γαλλίας ο Σάγκαν

Published

on

Ο πολύ καλός ποδηλάτης αλλά εξαιρετικά ιδιόρυθμος χαρακτήρας Πίτερ Σάγκαν, χθες ήταν μεταξώ των φαβορί για την επικράτηση στο γύρο της Γαλλίας και σήμερα αποβλήθηκε ποδηλατώντας… βρώμικα.

Στο σημερινό τέταρτο ετάπ που ξεκίνησε από το Λουξεμβούργο, ο Σάγκαν στο φινάλε τη διαδρομής στην τελική ευθεία μερικών εκατοντάδων μέτρων έχοντας δίπλατου τον Μαρκ Καβέντις. Λίγο πριν τερματισμό, με τον αγκώνα του, χτύπησε με πρόθεση τον Καβέντις και τον έστειλε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα για να ακολουθήσει μία άσχημη πτώση του Βρετανού που τον οδήγησε στο νοσοκομείο!
Αρχικά ο Σλοβάκος ποδηλάτης τιμωρήθηκε με ποινή 30 δευτερολέπτων που τον έριξε στην 115η θέση της γενικής κατάταξης. Ωστόσο υπήρξε ένσταση της ομάδας του Καβέντις που χτύπησε αρκετά για να τιμωρηθεί τελικά ο Σάγκαν με αποβολή. «Κανείς δε θέλει να δει τον παγκόσμιο πρωταθλητή να αποβάλεται από τον αγώνα. Ούτε ο Καβέντις θα το ήθελε. Ωστόσο ο Σάγκαν έδειξε ασέβεια στο άθλημα. Δεν βγάζεις τον αγκώνα σου στην τελική ευθεία. Είνίαι επικίνδυνο» δήλωσε ο Μπράιαν Σμιθ του Eurosport, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την αποβολή του Σλοβάκου θα υπάρξει νεος κάτοχος της πράσινης φανέλας για πρώτη φορά από το 2011 με τον Σάγκαν να χανει το σερί των έξι επικρατήσεων.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr