Όπως τελείωσε τη σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έτσι ξεκίνησε την καινούργια επικρατώντας στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι.
του Θανάσης Σταθόπουλος
Ο Τσιτσιπάς (Νο6) χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να επικρατήσει το Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 6-4 παίρνοντας την πρόκριση για τον αυριανό ημιτελικό του τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς
Αν και η αναμέτρηση, με την οποία άνοιξε η αυλαία του 12ου Mubadala World Tennis Championship, ήταν στο πλαίσιο προετοιμασίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε πολύ καλά θετικά στοιχεία με ωραίο τένις κατά διαστήματα, αλλά κυρίως φανέρωσε ένα μικρό δείγμα από το παιχνίδι του το οποίο θα δούμε τη νέα σεζόν.
Κατά διαστήματα τιμώρησε τα λάθη του Ρούμπλεφ, ο οποίος ως συνήθως αντιμετώπισε θέματα στο πρώτο σερβίς. Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του ήταν πολύ πιο φρέσκος και σπάζοντας δις το σερβίς του Ρώσου έφτασε σε μια άνετη νίκη με 6-3, 6-4.
Ένα μπρέικ στο πρώτο σετ (2-0) ήταν αρκετό για να πάρει προβάδισμα με 3-0 στη συνέχεια, ενώ στη μοναδική φορά που κινδύνεψε στο πρώτο σετ, με σύμμαχο το σερβίς έσβησε και τα δύο μπρέικ-πόιντ του Ρούμπλεφ κάνοντας το 5-2 και λίγο αργότερα το 6-3.
Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς πίεσε και πάλι την κατάλληλη στιγμή φτάνοντας σ’ ένα ακόμα μπρέικ παίρνοντας προβάδισμα με 3-2 και κρατώντας το σερβίς του αμέσως μετά έκανε το 4-2 τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, το οποίο έκλεισε με άσο διαμορφώνοντας το 6-4.
Με τη νίκη αυτή ο Έλληνας τενίστας πήρε την πρόκριση για τον αυριανό ημιτελικό εκεί όπου τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.