Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΝΑΝΖΙΝΓΚ 2025: Αργυρό μετάλλιο που είναι σαν χρυσό για τον Καραλή

Published

on

Από την 3η θέση του 2024 στο παγκόσμιο κλειστού της Γλασκόβης, ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στη 2η κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και ζόρισε όσο κανένας άλλος τον Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία). Τί άλλο να κάνει;

Σε έναν αγώνα που πέρασε ως ο καλύτερος που έχει γίνει στην ιστορία παγκόσμιων πρωταθλημάτων με δύο αθλητές πάνω από το 6.05μ, ο Καραλής θα επιστρέψει στην Ελλάδα με το 6ο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση αλλά και μία θέση στο πάνθεο του του αγωνίσματος. Στο τοπ 10 όλων των εποχών των απόλυτων επιδόσεων υπάρχει πλέον και το όνομα ενός Έλληνα.
Όσον αφορά τον τελικό, ο Ντουπλάντις χρειάστηκε πρώτη φορά να φτάσει στο 7ο άλμα την τελευταία πενταετία, για να εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο. Ζορίστηκε όσο ποτέ άλλοτε όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος και το είδαμε όλοι όταν πανηγύρισε το πετυχημένο άλμα στο 6.10μ.
Από την άλλη, ο Καραλής ξεκίνησε τον τελικό από το 5.70μ, το πέρασε με την πρώτη και έκανε το ίδιο ακριβώς σε 5.80 – 5.90 – 5.95 και 6.05μ. Η πρώτη του προσπάθεια στο 6.10μ ήταν ακριβώς όπως το σχεδόν χρυσό… αργυρό μετάλλιο, σχεδόν πετυχημένη. Εξαιρετικό άλμα, με ψηλό πέρασμα στον πήχη, αλλά στο κατέβασμα τον ακούμπησε για να τον ρίξει.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr