Με ατομικά ρεκόρ από Βαζάιο και Χρήστου ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του ιταλικού χειμερινού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ριτσιόνε της Ιταλίας.
Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας, τα 100μ. ελεύθερο συμμετείχαν πέντε Έλληνες κολυμβητές. Ο Ανδρέας Βαζαίος ο οποίος συνεχίζει το απίστευτο σερί του να κάνει ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα, έκανε την καλύτερη επίδοση από όλους τους Έλληνες. Με 50.37 βελτίωσε το 50.79 που είχε από τους περσινούς Μακεδονικούς αγώνες και κατέλαβε τη 12η θέση στη γενική κατάταξη, με τον Ιταλό Λούκα Ντότο να είναι ο ταχύτερος όλων, κάνοντας 48.35 το οποίο είναι και ρεκόρ αγώνων.
Ατομικό ρεκόρ από ελληνικής πλευράς έκανε και ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος τερμάτισε πισω από τον Βαζαίο στην 4η σειρά, κάνοντας 50.59 (50.71 το προηγούμενο ρεκόρ του). Μάλιστα ο αθλητής του Βελέντζα, στο πρώτο 50αρι ήταν πιο γρήγορος από τον Βαζαίο, κάνοντας 24.42 έναντι 24.88, έχασε όμως στο δεύτερο κάνοντας 26.17 έναντι 25.49.
Από τους υπόλοιπους Έλληνες, ο Οδυσσέας Μελαδίνης έκανε 51.87, ο Ρωμανός Αλυφαντής 52.65 και ο Δημήτρης Δημήτρίου 52.99.