Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χάνει το παγκόσμιο ο Λε Κλος, επιστρέφει τον Οκτώβριο

Published

on

Τα προβλήματα με την μέση του οδήγησαν το Τσαντ Λε Κλος στην απόφαση να μην αγωνιστεί την φετινή σεζόν και να χάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης και να επιστρέψει την περίοδο της 25άρας πισίνας.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Όπως παραδέχεται ο Νοτιοαφρικανός σε άναρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ήρθε η ώρα να ακούσει το σώμα του και να κάνει ένα καλό διάλειμμα για να ξεκουραστεί: «Οι γιατροί με συμβούλεψαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα να κάνω ένα διάλειμμα για να αναρώσω πλήρως. Ύστερα από 16 χρόνια κολύμβησης στο κορυφαίο επίπεδο σημαίνει ότι οι σπόνδυλοι L5 και L4 στην μέση μου χρειάζονται ένα καλό χρονικό διάστημα για να θεραπευτούν σωστά. Ως αποτέλεσμα, δεν θα αγωνιστώ ξανά μέχρι το παγκόσμιο κύπελλο τον Οκτώβριο».
Τα τελευταία χρόνια, ο 32χρονος πλέον Λε Κλος δεν καταγράφει τις επιδόσεις με τις οποίες κέρδιζε τους παγκόσμιους τίτλους και οι τραυματισμοί κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο του. Τελευταία φορά που ανέβηκε στο βάθρο διεθνής διοργάνωσης ήταν το 2022 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στην Μελβούρνη, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ήταν 24ος στα 100μ πεταλούδα, αγώνισμα που το 2016 στο Ρίο και το 2012 στο Λονδίνο ήταν αργυρός Ολυμπιονίκης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr