Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Δοκιμάζει και τριπλούν

Published

on

Η Ευαγγελία Γαλένη έχοντας αφήσει τα προβλήματα τραυματισμού που την άφησαν πίσω τη φετινή χρονιά, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για το 2015 και φέτος δοκιμάζει και τριπλούν.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Ένα νέο έτος που θα τη φέρει να δοκιμάζει τις δυνάμεις και σε άλλο αγώνισμα, το τριπλούν, αλλά μόνο προπονητικά, όπως τονίζει ο προπονητής Δημήτρης Τσιφτσόγλου. «Θα δοκιμάσουμε σε κάποιες ημερίδες και θα το κάνουμε και στη διάρκεια της προετοιμασίας γιατί πιστεύω ότι θα τη βοηθήσει στο μήκος. Έχει κάνει και στο παρελθόν η Ευαγγελία τριπλούν, αλλά μόνο για να δώσει βαθμούς στο σωματείο στα διασυλλογικά πρωταθλήματα». Η κορυφαία άλτρια παραμένει στον Άρη, αλλά όμως οι οφειλές έχουν αυξηθεί και το μέλλον της στο σύλλογο είναι αμφίβολο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, καθώς είναι δύσκολες εποχές και οι αθλητές χρειάζονται στήριξη, έρχεται και ο «αποκλεισμός» της ουσιαστικά από τον ΣΕΓΑΣ, αφού βρίσκεται στη στήριξη του σχεδιασμού. Μια αθλήτρια που πέρσι με την Εθνική ομάδα πήρε μέρος σε όλες τις διοργανώσεις-στόχο της ομοσπονδίας, χωρίς μάλιστα, να έχει δίπλα τον προπονητή της. Παρά τη μικρή εμπειρία της, είχε πολύ καλή παρουσία με την 4η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων και την 4η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες. Επίσης, πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 6.62μ. που τη φέρνει 10η όλων των εποχών. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία έκρινε πώς φέτος, που αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού, πρέπει να έχει μόνο την απλή στήριξη στον σχεδιασμό.

Το 2014 δεν ξεκίνησε καλά, αφού τραυματίστηκε στον κλειστό και αυτό την έφερε πίσω στην προετοιμασία της για τη συνέχεια. Τώρα τα έχει ξεπεράσει και γυμνάζεται εν όψει κλειστού. «Προπονούμαστε σε κανονικούς ρυθμούς πότε στο Καυτανζόγλειο και πότε στο Παλαί και θα παραμείνουμε στη Θεσσαλονίκη για προετοιμασία. Θα ήταν υπερβολικό να πώ από τώρα ότι σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η Ευαγγελία είναι στόχος η Πράγα. Στα πλάνα μας είναι ο κλειστός, αλλά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και τους βαλκανικούς αγώνες. Από εκεί και πέρα ο μεγάλος στόχος είναι το καλοκαίρι, όπου υπάρχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που θα γίνει στο Ηράκλειο», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής των αλμάτων.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr