Από δύο έως τρία μετάλλια και άλλες δέκα τουλάχιστον συμμετοχές σε τελικούς στερείται η Ελλάδα με την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να απέχει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 που γίνεται στην Κένυα 12-16 Ιουλίου.
του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou
Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο θέμα πως η ελληνική αποχή είναι προφανέστατα για περιορισμό εξόδων, αλλά όπως είναι γνωστό η ΙΑΑF σε κάθε χώρα καλύπτει και το κόστος ενός συγκεκριμένου αριθμού αθλητών, οπότε έστω και 7-8 παιδιά που διεκδικούν μετάλλια και πλασάρισμα σε οκτάδα θα μπορούσαν να μετέχουν στο παγκόσμιο.
Το Sportsfeed μέχρι και σήμερα περιμένει την επίσημη τοποθέτηση από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών αν πράγματι δόθηκε τέτοια εντολή στον ΣΕΓΑΣ, όμως δεν λάβαμε καμία απάντηση εδώ και τρεις μήνες παρά τις απανωτές οχλήσεις μας και είναι βέβαιο πως δεν θα λάβουμε, καθώς προφανέστατα δεν έχει εκδοθεί σχετική ταξιδιωτική οδηγία για την Κένυα. Όπως προφανώς και δεν θα λάβουν κάποια απάντηση αυτά τα 15 παιδιά, για ποιό λόγο η ίδια τους ομοσπονδία που υπάρχει για να παράγει αθλητές και να τους στέλνει σε αγώνες, έρχεται και τους στερεί το όνειρο της συμμετοχής και διάκρισης σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, ένα όνειρο που μόνοι τους έκαναν και μόνοι τους προσπάθησαν να υλοποιήσουν. Δυστυχώς γεννήθηκαν Έλληνες και όχι Κύπριοι, θα πούμε εμείς…
Παρακάτω ακολουθούν οι παγκόσμιες κατατάξεις στις οποίες βρίσκονται τα Ελληνόπουλα με βάση της σημερινή ανακοίνωση των τελικών λιστών συμμετοχής στο παγκόσμιο της Κένυας. Είναι πραγματικά θλιβερό για παιδιά όπως η Αδαμοπούλου, η Δόση, ο Φραντζεσκάκης, ο Μηλιαράς και όλα τα άλλα ονόματα που αναφέρονται παρακάτω, να τα οδηγούμε σε ένα τέτοιο αδιέξοδο που σε πολλές περιπτώσεις όπως έχουμε δει στο παρελθόν, αποτελεί και την αρχή της εξόδου από το άθλημα, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών από αυτήν την κατηγορία (Κ18) μετά τα 18-19 εγκαταλείπει τον στίβο, γιατί απλούστατα έχει ζήσει παρόμοιες συμπεριφορές και αν δεν τις έχει ζήσει, τότε απλά βλέπει πως δεν υπάρχει προοπτική και στήριξη για να συνεχίσει τον αγώνα του.
Και για να κλείσουμε την αναφορά μας στο παγκόσμιο παρουσιάζουμε και τις θέσεις των Ελλήνων αθλητών (με τα όρια της IAAF) στις λίστες συμμετοχής στην περίπτωση που θα τους δήλωνε ο ΣΕΓΑΣ για να αγωνιστούν στο παγκόσμιο Κ18 στο Ναϊρόμπι. Όπως βλέπετε σε κάποια αγωνίσματα έχουμε απευθείας τελικούς και από αυτό θα έβγαιναν κερδισμένοι επτά αθλητές μας. Με έντονα γράμματα είναι οι αθλητές που έχουν και τα πιο αυστηρά όρια που συνήθως βάζει ο ΣΕΓΑΣ για να επικυρώνει την συμμετοχή στο παγκόσμιο.
2η επίδοση – Χρήστος Φραντζεσκάκης (φωτογραφία), σφυροβολία 80.15μ.
2η επίδοση – Αριάδνη Αδαμοπούλου, επί κοντώ 4.11μ. (απευθείας τελικός)
3η επίδοση – Γιώργος Μηλιαράς, 1500μ. 3:48.61
3η επίδοση – Παναγιώτα Δόση, ύψος 1.83μ. (απευθείας τελικός)
8η επίδοση – Βάσια Θεοχάρη, ύψος 1.78μ. (απευθείας τελικός)
8η επίδοση – Μελπομένη Γρηγοριάδου, ακοντισμός 53.38μ.
9η επίδοση – Μαρία Μαγκούλια, σφαιροβολία 16.63μ. (απευθείας τελικός)
10η επίδοση – Γιάννης Ρϊζος, επί κοντώ 4.72μ. (απευθείας τελικός)
10η επίδοση – Αλέξης Αργυρόπουλος, μήκος 7.35μ. (απευθείας τελικός)
10η επίδοση – Δημήτρης Τσίτσος, ακοντισμός 72.22μ. (απευθείας τελικός)
10η επίδοση – Ιάσων Μαχαίρας, σφαιροβολία 19.20μ.
12η επίδοση – Γιώργος Μηλιαράς, 800μ. 1:51.92
14η επίδοση – Μαργαρίτα Τσουκαλά, έπταθλο 5.042β.
15η επίδοση – Λάζαρος Ουρούμης, δισκοβολία 56.70μ.
15η επίδοση – Ζωή Μπαλαμούτη, τριπλούν 12.57μ.