Ίσως και να είναι η καλύτερη δυνατή κλήρωση, αυτή που προέκυψε για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, στη φάση των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη 16-29 Ιουλίου.
Η ελληνική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρωσία, την Αυστραλία και το Καζακστάν. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς από τις Ρωσίδες για τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα πέναλτι (και ενό έξι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη η Ελλάδα ήταν μπροστά). Εκτός όμως από τη ρεβάνς κόντρα στη Ρωσία, θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν και τις απαντήσεις τους στον Σάκη Κεχαγιά, καθώς είναι ο προπονητής της Αυστραλίας. Δεν αποτελεί μυστικό ότι έφυγε από την Εθνική γυναικών έχοντας κάκιστες σχέσεις σχεδόν με όλες τις παίκτριες της ομάδας. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δεν συνεχίστηκε η συνεργασία, ενώ οι κακές γλώσσες λένε ότι από την αρχή ήθελε να πάει σε ομάδα του εξωτερικού και χρησιμοποίησε το πέρασμα του από την Εθνική γυναικών, για να εμπλουτίσει το βιογραφικό του. Όπως και να έχει ο αγώνας θα έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς είναι ο τελευταίος του ομίλου και δεν αποκλείεται να κρίνει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση. Όσον άφορα το Καζακστάν, αποτελεί γνωστή ομάδα καθώς ουκ ολίγες φορές έχει βρεθεί στην Ελλάδα για κοινή προετοιμασία στο παρελθόν.
Οι όμιλοι
1ος – Ιταλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα
2ος – Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Ισπανία, ΗΠΑ
3ος – Ιαπωνία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Γαλλία
4ος – Αυστραλία, Ρωσία, Καζακστάν, Ελλάδα
Το πρόγραμμα των ομίλων
1η αγωνιστική (16/7)
1ος – Ιταλία-Καναδάς, Βραζιλία-Κίνα
2ος – Νέα Ζηλανδία-Ισπανία, Νότια Αφρική-ΗΠΑ
3ος – Ιαπωνία-Ουγγαρία, Ολλανδία-Γαλλία
4ος – Αυστραλία-Καζακστάν, Ρωσία-Ελλάδα
2η αγωνιστική (18/7)
1ος – Καναδάς-Κίνα, Ιταλία-Βραζιλία
2ος – ΗΠΑ-Ισπανία, Νέα Ζηλανδία-Νότια Αφρική
3ος – Γαλλία-Ουγγαρία, Ιαπωνία-Ολλανδία
4ος – Ελλάδα-Καζακστάν, Αυστραλία-Ρωσία
3η αγωνιστική (20/7)
1ος – Ιταλία-Κίνα, Βραζιλία-Καναδάς
2ος – Νέα Ζηλανδία-ΗΠΑ, Νότια Αφρική-Ισπανία
3ος – Ιαπωνία-Γαλλία, Ολλανδία-Ουγγαρία
4ος – Αυστραλία-Ελλάδα, Ρωσία-Καζακστάν
Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν στην πρώτη θέση στον όμιλό τους προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η και 3η θέση θα παίξουν σε χιαστί παιχνίδια (Α2-Β3, Α3-Β2, Γ2-Δ3, Γ3-Δ2) για μια θέση στην οκτάδα.