Αγώνες κλειστού στίβου πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις λίγες εβδομάδες πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.
Νορβηγία Ο Κάρστεν Γουόρχολμ εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακός στα 400μ. παρά το γεγονός ότι δε θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο. Βελτίωσε εκ νέου το εθνικό ρεκόρ τρέχοντας σε 45.59 που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο καθώς την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, ο Μπράλον Τάπλιν έχει τρέξει σε 44.88 και 45.38. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Τζέικομπ Ίνγκεμπριγκτσεν στα 1.500μ. που έκανε 3:42.75 που αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ κλειστού στίβου στην κατηγορία των εφήβων.
Ρωσία Την πρώτη μέρα του μίτινκγ «Ρωσικός χειμώνας» η Βικτόρια Προκοπένκο που έχει λάβει άδεια από την IAAF για να αγωνιστεί στο Μπέρμιγχαμ, πήδηξε 14.44μ. στο τριπλούν των γυναικών επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο πίσω από το 14.53μ. της Κετούρα Όρτζι. Στους άνδρες ο Αλεξάντρ Γιουρτσένκο έκανε ατομικό ρεκόρ με 17.12μ.
Ισπανία Την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και 2η στον κόσμο, σημείωσε στη Σαλαμάνκα ο Αλβάρο Ντε Αρίμπα τρέχοντας στα 800μ. Ο Ισπανός έκανε 1:45.43 που είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση που έχει γίνει ποτέ από Ισπανό.
Λευκορωσία Ακόμα μία ανταγωνίστρια για τη Βούλα Παπαχρήστου στο Μπέρμιγχαμ, με τη Λευκορωσίδα Ιρίνα Βασκόφσκαγια να πηδάει στο τριπλούν 14.30μ.