Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Εμπέογλου: «Ακόμα καλύτεροι στο βαλκανικό»

Published

on

Ο Νίκος Εμπέογλου είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν. Έχοντας παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στα σπριντ, του ανήκει σημαντικό μερίδιο ευθύνης (25%) για το 39.23 και το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα καλύτερο.

Ο νεαρός σπρίντερ και φοιτητής αρχιτεκτονικής ανέφερε: «Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι με αυτή τη πρώτη επίδοση. Ιδιαίτερα επειδή οι αλλαγές που κάναμε έχουν περιθώρια βελτίωσης. Ξέρουμε πως θα είμαστε όλοι σε καλύτερη κατάσταση στον επόμενο αγώνα στο βαλκανικό της Ρουμανίας και θα έχουμε δουλέψει παραπάνω τις αλλαγές μεταξύ μας, ιδιαίτερα εγώ που είμαι νέο μέλος και δεν είχα δουλέψει ιδιαίτερα με τον Παναγιώτη (Τριβυζά) και τον Κώστα (Ζήκο). Πάμε με στόχο να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και πιστεύω θα καταφέρουμε μια επίδοση κάτω από 39 δευτερόλεπτα». Ο 24χρονος σπρίντερ έκανε ατομικό ρεκόρ στα 100μ φέτος με 10.44 στα Βενιζέλεια, ενώ είχαν προηγηθεί και οι χρόνοι 10.78, 10.71 (είχε 10.95 από το 2020). Βελτιωμένος και στα 200μ με ρεκόρ 21.02 (είχε 21.24 από το 2020): «Στόχος φέτος είναι ένας χρόνος κάτω από 21 στα 200μ και μια καλή θέση στο πανελλήνιο. Ένιωθα και πέρυσι έτοιμος να τρέξω αυτούς τους χρόνους στα 200μ, αλλά έμεινα εκτός λόγο τραυματισμού. Στα 100μ μεγαλύτερο κομμάτι σε αυτή τη βελτίωση πιστεύω είναι η προπόνηση μαζί με τον Νυφαντόπουλο, με έχει βοηθήσει, καθοδηγήσει και πιέσει πολύ. Η αλλαγή παραστάσεων φέτος, και προπόνηση του Περικλή Χατζηαναστασιάδη με βοήθησε επίσης σε μεγάλο βαθμό». Όσον αφορά το συνδυασμό σπουδών, δουλειάς και προπονήσεων δήλωσε: «Στοχεύω να τελειώσω στο επόμενο έτος. Παράλληλα δουλεύω, αναλαμβάνω φωτορεαλιστικά σχέδια για ανακαινίσεις και άδειες δόμησης. Οπότε τα έχω συνδυάσει όλα, αλλά η προτεραιότητα φέτος είναι η προπόνηση».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/