Τις ενστάσεις της εξέφρασε η Ανανεωτικό Κίνηση Στίβου για τον ορισμό από τον ΣΕΓΑΣ του διασυλλογικού πρωταθλήματος στις 18 Απριλίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΚΙΣ. «Ο ΣΕΓΑΣ όρισε την πρώτη ημέρα του διασυλλογικού πρωταθλήματος Α/Γ στις 18 Απριλίου. Δεν γνωρίζουμε ποιοι ‘ειδικοί’ είναι αυτοί που έβαλαν το διασυλλογικό Α/Γ τόσο νωρίς, δημιουργώντας προβλήματα στην προετοιμασία των αθλητών μας. Είμαστε σε θέση όμως να ξέρουμε τις αντίθετες διαχρονικά απόψεις, των σωματείων, των αθλητών και κυρίως των προπονητών.
Ο ΣΕΓΑΣ και οι ‘συνεργάτες’ του στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης αρνούνται την αλλαγή ημερομηνίας με ‘αίολα επιχειρήματα’, μη λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις φορέων όπως ο ΣΠΣΒΕ και σωματείων. Ειδικά για την βόρεια Ελλάδα που εκτός των άλλων οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και δεν προβλέπεται να είναι καλές στα μέσα Απρίλη, οι αθλητές μας κινδυνεύουν με τραυματισμούς που μπορεί να τους στερήσουν την υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο.
Ο Δημόκριτος έλεγε: ‘Αυτός που δεν παραδέχεται τα λάθη του γίνεται θρασύς’.
Του χρόνου, καλό θα είναι, το διασυλλογικό Α/Γ να γίνει πριν το Πάσχα που είναι στις 23 Απριλίου».
Την ανακοίνωση υπογράφει η τριμελής γραμματεία, που αποτελείται από τους Σάκη Ράπτη, Γιώργο Τζίντζιλη και Στέργιο Τσιφτσόγλου.