Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει για το διεθνές μίτινγκ στίβου Βεργώτεια, που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο Ληξουρίου το Σάββατο 10 Μαΐου, στις 16:30.
Όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες στην εγκατάσταση έχουν ολοκληρωθεί χάρη στην άψογη συνεργασία του δήμου Ληξουρίου και του ΣΕΓΑΣ και οι διοργανωτές είναι έτοιμοι να υποδεχθούν αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες, οι οποίοι υπόσχονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές, έντονο συναγωνισμό και σπουδαίες επιδόσεις.
Μεταξύ άλλων θα αγωνιστούν, ο Εμπραχίμα Καμαρά από την Γκάμπια με ατομικό ρεκόρ 9.98 στα 100μ, η Νατάσα Ενγκογιέ από το Κονγκό (επίδοση 11.22 στα 100μ), η Μαρίγια Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο (1.97μ στο άλμα σε ύψος), ο Σαμ Κογκαλί από τη Βρετανία με ατομικό ρεκόρ 7.92μ στο άλμα σε μήκος, η Μαρίνα Μπαμπόι από τη Ρουμανία (11.50 στα 100μ), η Μόλι Πάλμερ από τη Βρετανία στο άλμα σε μήκος (ρεκόρ 6.47μ), η Κριστίν Γιένσεν από τη Νορβηγία (23.48 στα 200μ) και τους Οδυσσέα Μουζενίδη (19.92μ) και Τάσο Λατιφλάρι (19.93μ) στη σφαιροβολία.
Τα Βεργώτεια ανήκουν στην κατηγορία D – Challenger της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου και είναι το πρώτο μίτινγκ για την περίοδο του ανοιχτού στίβου (season opener) της σειράς αγώνων Continental Tour Europe.
Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά τηλεοπτικά και μέσω YouTube από το Ionian Channel. Πριν την έναρξη του μίτινγκ θα πραγματοποιηθούν δρομικά αγωνίσματα για παιδιά δημοτικών σχολείων και προσχολικής ηλικίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το διεθνές μίτινγκ Βεργώτεια 2025 διοργανώνεται από το αθλητικό σωματείο ΓΕ Κεφαλληνίας. Συνδιοργανωτές είναι ο δήμος Ληξουρίου, η περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας, το επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και το ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Μεγάλος χορηγός είναι η εταιρεία Plori Capital.