Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα (10-8) ακολούθησαν άλλες τρεις ήττες για τις ελληνικές ομάδες στην πρεμιέρα των ομίλων του ευρωπαϊκού κυπέλλου.
Ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από τη Βαζούτας, με 16-13, μέσα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.
Η ομάδα του Κώστα Δήμου δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό της ουγγρικής ομάδας, που δημιούργησε από το ξεκίνημα μια διαφορά ασφαλείας και τη διατήρησε μέχρι το φινάλε. Επόμενη αναμέτρηση για τον Πανιώνιο είναι απέναντι στον ΝΟ Βουλιαγμένης, την επόμενη Πέμπτη, 17/10.
Οκτάλεπτα: 2-5, 3-4, 4-4, 4-3
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς 2, Γκιουβέτσης 1, Παπάκος, Σουζούκι 2, Μπιτσάκος, Τακάτα 2, Μουρίκης, Γούνας 4, Κούκουνας, Καπετανάκης, Παρτσόγλου.
BAZOYTAΣ (Ντάνιελ Βάργκα): Τάτραϊ 2, Κόναρικ 5, Σόζόφσκι 1. Γιάνσικ 3, Σεγκάλμι 2, Κόβατς 1, Γκαλ 1, Μπάντσου 1, Μέζαρος 1.
Ο ΝΟ Βουλιαγμένης το πάλεψε αλλά ηττήθηκε 16-15 από την Ορτίτζια. Σε ένα συναρπαστικό ματς, οι παίκτες του ΝΟΒ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να ανατρέψουν μια μεγάλη διαφορά και να πλησιάσουν στη νίκη στο τέλος του αγώνα.
Ισοφάρισαν σε 15-15, αλλά 23 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη (το ματς πήγαινε στα πέναλτι) δέχτηκαν το καθοριστικό γκολ που τους στέρησε τη νίκη. Ο επόμενος αγώνας του ΝΟ Βουλιαγμένης θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη, 17/10, στην έδρα του, με αντίπαλο τον Πανιώνιο.
ΟΡΤΙΤΖΙΑ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 16-15
Οκτάλεπτα: 5-5, 3-2, 5-3, 3-5
ΟΡΤΙΤΖΙΑ (Στέφανο Πικάρντο): Κάσια 2, Γκιριμπλάντι 1, Λα Ρόσα 2, Ντι Λουτσιάνο 2, Μπιτάντζε 1, Καλαϊτζής 1. Καρνέσκι 2, Καμποπιάνο 2, Ινάμπα 2, Σκόρντο 1.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιατσίνοβιτς): Ανδρεάδης, Καστρινάκης Αθ., Τόττης, Καλογερόπουλος 4, Αλμύρας 2, Ούμποβιτς, Χατζής 2, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης Ν. 1, Λεγάκης, Σπάχιτς 2, Γιαννάτος 3, Λεβαντής.
Την ήττα με 14-10 από τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ γνώρισε ο Απόλλωνας Σμύρνης. Οι παίκτες του δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Γιουγκ στο πρώτο ημίχρονο, γεγονός που φάνηκε να τους στοιχίζει.
Ο επόμενος αγώνας του Απόλλωνα είναι την επόμενη Πέμπτη, 17/10, στην έδρα του, με αντίπαλο την ιταλική Μπρέσια.
Οκτάλεπτα: 4-2, 2-2, 6-2, 2-5
ΓΙΟΥΓΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Γιόκοβιτς 2, Μοζάρα 1, Καμπάνας Πεγκάδο 2, Κρίζιτς 3, Μπούριτς 2, Χέρτσεγκ 3, Ζουβέλα 1
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Ραντάνοβιτς): Γαλανόπουλος, Μπογκντάνοβιτς 5, Ράντοβιτς 1, Τρούλος 3, Δίπλαρος, Καπότσης 1, Χονδροκούκης, Φώσκολος, Γαρδίκας, Ρομπόπουλος, Σολανάκης, Λιμαράκης.