Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευλογημένος ο Σπανούλης, αποθέωση της Ελλάδας από τον Ντόντσιτς

Published

on

Μία νίκη μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών μετά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στη Σλοβενία (96-68) και όπως ήταν φυσικό ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του, βλέποντας πλέον μόνο τον αυριανό τελικό.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο προπονητής της Εθνικής τόνισε: «Είχαμε ένα πλάνο και είναι σημαντικό ότι οι παίκτες το αποδέχτηκαν και το εφάρμοσαν. Ήταν φανταστικοί, ειδικά στην άμυνα απόψε. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον τελικό για να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για κάποιους παίκτες, δεν είναι δίκαιο γιατί όλοι έπαιζαν καταπληκτικά. Για μένα δεν μετρούν τα στατιστικά, αλλά οι νίκες. Είμαστε εδώ για να κερδίζουμε και νιώθω ευλογημένος που αυτά τα παιδιά παίζουν για να κερδίσουν. Το πιο σημαντικό είναι να πιστεύεις στο πλάνο αλλά και να έχεις παίκτες που να μπορούν να το εφαρμόσουν. Τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, έχουν πολύ υψηλό IQ και είναι νικητές. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός και εξαιρετικό κλίμα, μέσα σε ένα τόσο σύντομο διάστημα χτίζουμε μια κουλτούρα όχι μόνο για το τώρα, αλλά και για το μέλλον. Θα περιμένουμε τον αντίπαλό μας και θα δούμε ποιος θα είναι» δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης και συμπλήρωσε: «Είμαστε νικητές και παίρνουμε κάθε σουτ που έχουμε ελεύθερο. Τα περισσότερα σουτ μας, το 80-90%, είναι καλά. Θυμάμαι και στη δική μου εποχή δεν είχαμε μεγάλους σουτέρ, αλλά βάζαμε μεγάλα σουτ. Στην Ελλάδα ψάχνουμε πάντα το αρνητικό. Το θέμα είναι να παίρνεις καλά σουτ, αν μπει ή όχι δεν έχει σημασία και είναι θέμα μέρας. Δεν θα κρίνουν αυτά ένα παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ, Λούκα Ντόντσις σημείωσε: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, έπαιξαν πολύ καλύτερα. Άρχισαν πολύ δυνατά, έχουν μια φανταστική ομάδα. Έχουν φυσικά τον Γιάννη, αλλά διαθέτουν και άλλα σημαντικά κομμάτια στο ρόστερ τους και έχουν έναν πολύ καλό προπονητή. Κυριάρχησαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Γιάννης είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, αλλά υπάρχουν παίκτες όπως ο Καλάθης, ο Γουόκαπ, ο Παπαγιάννης, ο Παπανικολάου και άλλοι. Ο κόουτς Σπανούλης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr