Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκό ανωμάλου 2022: Βρετανία και Ισπανία τα πρώτα χρυσά

Published

on

Η Βρετανία και η Ισπανία κέρδισαν τα πρώτα χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα 6χλμ των εφήβων (Κ20) όπου ο Βρετανός Γουίλς Μπάρνικοτ με φοβερό φίνις κατάφερε στο τελευταίο κυριολεκτικά μέτρο να προσπεράσει τον Ιρλανδό Νίκολας Γκριγκς και να κατκατήσει το χρυσό μετάλλιο σε 17:40 με τον Γκριγκς να ακολουθεί σε 17:41. Το βράθρο συμπλήρωσε ο επίσης Ιρλανδός Ντιν Κέισι σε 17:46.
Στο ομαδικό, η Βρετανία ήταν πρώτη με 10 βαθμούς, η Ιρλανδία δεύτερη με 17 και τρίτη η Ισπανία με 30.
Άνετη νίκη στα 4χλμ των νεανίδων για την Ισπανίδα Μαρία Φορέρο πουήταν η νικήτρια με 13:04 για να την ακολούθησουν η Ίνγκεμποργκ Όστγκαρντ (Νορβηγία) με 13:07 και η Ιλόνε Μόνονεν (Φινλανδία) με 13:08.
Στο ομαδικό των νεανίδων, το χρυσό πήγε και αυτό στην Ισπανία με 21 βαθμούς και στο βάθρο ανέβηκαν επίσης η Τουρκία (25β) και η Γερμανία (33β).

Η οικοδέσποινα Ιταλία κέρδισε το χρυσό στη μεικτή σκυταλοδρομία με ιδιαίτερα δραματικό τρόπο, μιμούμενη το φινις του Βρετανού Μπάρνικοτ στα 6χλμ των εφήβων.
Στα τελευταία μέτρα η Γάια Σαμπατίνι έκανε την επίθεση για να κερδίσει με 17:23 την κούρσα αφήνοντας δεύτερη (17:24) την Ισπανία που έχει το προβάδισμα μέχρι και 5 μέτρα πριν από τον τερματισμό και τρίτη τη Γαλλία με 17:31.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr