Η πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πάλης Κ23 που διεξάγεται στα Τίρανα της Αλβανίας δεν είχε νίκες για την ελληνική αποστολή, όμως ο Νίκος Καραβάνος βρέθηκε στη δεύτερη ευκαιρία.
Ο Ελληνας πρωταθλητής που αγωνίστηκε στα 97κ ελευθέρας πάλης, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Λευκορώσο Ουλαντζισλάου Κάζλου (Λευκορωσία) και ηττήθηκε με 4-1 παρά την καλή του εμφάνιση. Στην πρώτη του χρονά στην κατηγορία των Κ23 o Καραβάνος ήταν ο μοναδικός που κοίταξε στα μάτια τον θηριώδη αθλητή. Ο Κάζλου έφτασε με χαρακτηριστική άνεση έως τον τελικό και έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στον Καραβάνο ο οποίος αύριο θα αντιμετωπίσει τον Σεργκέι Σαγκσιάν από την Αρμενία και σε περίπτωση που νικήσει θα παλέψει με τον Ουκρανό Νταβίντ Μχιντελίτζε για το χάλκινο μετάλλιο.
Σήμερα αγωνίστηκε και ο Ρολάν Αρντάσεβ στα 79κ εκπροσωπώντας την Ελλάδα και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Ελβετό(;) Ουμάρ Μαβλάεβ και αποκλείστηκε.