Η Μόλι Κόντερι έκανε τον καλύτερο φετινό της αγώνα στον ανοιχτό, σημειώνοντας ένα μεγάλο φετινό ρεκόρ και ανέβηκε στο Νο3 του κόσμο για τη σεζόν που διανύουμε.
της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]
Η Βρετανίδα εμφανίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση στην Αθήνα και αυτό φάνηκε από τα ψηλά και πετυχημένα της άλματα. Ξεκίνησε τον αγώνα της στο 4.30μ και κατάφερε να επικρατήσει με 4.80μ. Μέχρι αυτό το ύψος είχε μόνο δύο αποτυχημένα άλματα στον αγώνα της και αφού ένιωθε καλά ανέβασε τον πήχη στο 4.90μ για να καταγράψει την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο. Μάλλον υπερεκτίμησε την κατάστασή της, αφού στις δύο προσπάθειες που επιχείρησε δεν πραγματοποίησε κανονικά άλματα και ολοκλήρωσε την εμφάνισή της. Με το 4.80μ είναι η τρίτη καλύτερη αθλήτρια για φέτος στον ανοιχτό μετά την Κέιτι Μουν (ΗΠΑ) με το 4.83μ και την Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) με το 4.82μ.
Η Τζουλιάνα ντε Μένις Κάμπος (Βραζιλία) κατέλαβε την δεύτερη θέση με νέο ατομικό ρεκόρ στα 4.68μ και η Ελίν Βέκεμανς (Βέλγιο) ήταν τρίτη με 4.63μ. Από ελληνικής πλευράς η Αναστασία Ρέτσα έμεινε στο 4.20μ και η Αριάδνη Μήρτσιου ακυρώθηκε, έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.00μ.