Η τετράδα των ημιτελικών στο τουρνουά πόλο των ανδρών βγήκε. ‘Ολοι οι προημιτελικοί ήταν ντέρμπι, κρίθηκαν στο γκολ με το παγκόσμιο της Φουκουόκα να είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών.
Η Εθνική κέρδισε το Μαυροβούνιο με γκολ στην τελευταία της επίθεση και με το δοκάρι να σταματά την ισοφάριση δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.
Η Σερβία πήρε την πρόκριση κόντρα στην Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι για να σχηματιστεί ο πρώτος τελικός. Ελλάδα – Σερβία την Πέμπτη στις 14:00.
Στο γκολ κρίθηκε και η αναμέτρης της Ουγγαρίας με την πολύ καλή ομάδα των ΗΠΑ. Οι Ούγγροι προηγήθηκαν 11-7, 12-8 και 13-10, όμως οι Αμερικανοί προσπάθησαν να μιμηθούν την Εθνική και στο 2:19 ξεκίνησαν την αντεπίθεση. Μείωσαν σε 13-11 και 13-12 στο 1:29 και είχαν την ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω να ισοφαρίσουν αλλά ο πρώτος τους σκόρερ στον αγώνων (4 γκολ) Άλεξ Μπόουεν που είχε 4/4 μέχρι εκείνο το σημείο αστόχησε στα 36 δευτερόλεπτα δύο φορές για να μείνει το 13-12 και οι Ούγγροι να περάσουν στην τετράδα.
Στον τελευταίο προημιτελικό της ημέρας, οι Ισπανοί μάλλον αγνόησαν ότι οι Γάλλοι εδώ και τέσσερα χρόνια φτιάχνουν ομάδα για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Στο 7:34 της τέταρτης περιόδου ο Ούγκο Κρουσιλά έκανε το 6-4 για τη Γαλλία και η εικόνα του αγώνα έδειχνε μια μεγάλη έκπληξη να προδιαγράφεται. Οι Ισπανοί θυμήθηκαν ωστόσο ότι είναι οι κάτοχο του τίτλου και με σερί 3-0 κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη με 7-6 και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά.
Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Πέμπτη 27 Ιουλίου
14:00 Ελλάδα – Σερβία
15:30 Ουγγαρία – Ισπανία