Ο Κύπριος σφυροβόλος, Ιωσήφ Κεσίδης είναι στην τριάδα των φιναλίστ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, για τον κορυφαίο ανερχόμενο αθλητή το 2025 στα βραβεία Golden Tracks.
του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]
O 19χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των εφήβων με την εξαιρετική βολή στα 82.80μ που έριξε φέτος στη Λίμα, ψηφίστηκε μεταξύ των τριών φιναλίστ που διεκδικούν για το 2025 τον τίτλο του κορυφαίου ανερχόμενου αθλητή στίβου στην Ευρώπη.
Μαζί του στην τριάδα των φιναλίστ, είναι ο 18χρονος Τσέχος δεκαθλητής Τόμας Γιάρβινεν, επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων φέτος στη Λίμα και ο 19χρονος Ολλανδός, Νιλς Λαρός που δεν κέρδισε κάποιο μετάλλιο φέτος, όμως ήταν 6ος στον τελικό των 1500μ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι με το εξαιρετικό 3:29.54 που είναι ευρωπαϊκό ρεκόρ εφήβων, όπως και το 3:48.93 που έκανε στο μίλι ενώ πήρε και το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 στα 1000μ τρέχοντας στο Χέγκελο 2:14.39.