Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Παπαδημητρίου: «Η ιστιοπλοΐα είναι στο DNA μας»

Published

on

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς (ΙΟΠ) για πρώτη φορά στα 84 χρόνια της πλούσιας ιστορίας του, με πολυάριθμες Ολυμπιακές συμμετοχές, 5 μετάλλια και 8 Ολυμπιονίκες, φέτος ήρθε να προσθέσει, άλλη μια ιστορική στιγμή. Τη συμμετοχή 5 αθλητών και αθλητριών του σε μία αποστολή σε Ολυμπιακούς Αγώνες αυτούς του Τόκιο.

συνέντευξη στον  Σούλη Μέζο
[email protected]

Συναντήσαμε τον πρόεδρο του ΙΟΠ, Γιάννη Παπαδημητρίου στην έδρα του όμιλό και μιλήσαμε για τους Ολυμπιακούς, την ιστιοπλοΐα και φυσικά τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των Αγώνων, τους αθλητες.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήσατε μία εκδήλωση προς όλη την Ολυμπιακή ομάδα που ταξιδεύει στο Τόκιο με τους προπονητές τους. Ήταν μια κίνηση που σχολιάστηκε θετικά καθώς δεν αφορούσε μόνο τους ιστιοπλόους του ΙΟΠ.
Ο ΙΟΠ είναι γνωστό σε όλους ότι είναι ο όμιλος των Ολυμπιονικών, δεν το λέω εγώ αλλά η ιστορία. Πήραμε λοιπόν απόφαση στο ΔΣ να κάνουμε μια τελείως οικογενειακή συγκέντρωση με όλη την ομάδα μέσα σε αυτόν τον ιστορικό όμιλο για αυτά τα παιδιά. Έτσι λοιπόν και διοργανώσαμε μία εκδήλωση μόνο για αυτούς, τις οικογένειές τους και τους χορηγούς τους, δηλαδή αυτούς που ουσιαστικά τους στηρίζουν, όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι και έγινε. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι ήταν όλη η Ολυμπιακή ομάδα όπου μερικοί ταξίδεψαν μόνο για αυτό, όπως οι Βύρωνας Κοκκαλάνης και Νικόλας Κακλαμανάκης (διακόπτοντας νωρίτερα την προετοιμασία τους στην Πορτογαλία) και οι Καραχάλιου και Τάμας για τον ίδιο λόγο όπου ταξίδεψαν από τα Κανάρια Νησιά και επέστρεψαν πίσω αμέσως μετά. Πως να μην είσαι περήφανος για όλα αυτά τα παιδιά, που ξέρουν ότι το κάνεις από την αγάπη σου για το άθλημα και όχι για να εξυπηρετήσεις, άλλους σκοπούς.

Μας έκαναν εντύπωση οι χειροποίητες ελληνικές σημαίες που δώσατε στους αθλητές.
Αυτό ήταν μια ιδέα μας για να δώσουμε τις ευχές μας συντροφιά στα παιδιά της Ολυμπιακής ομάδας. Δημιουργήσαμε δικές μας, ραφτές ελληνικές σημαίες και με την ευχή και υπογραφή όλων μας να τους συντροφεύει στο βάθρο, κάτι που όλοι μας το ευχόμαστε, έχοντας κοντά τους όλους αυτούς που τους ευχήθηκαν.

Τελικά τι είναι ο ΙΟΠ για την ελληνική ιστιοπλοΐα;
Ο ΙΟΠ δεν έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας όπως λένε μερικοί αλλά κάτι πιο βαθύ στο DNA του. Ο ΙΟΠ έχει ως αρχή του την οικογένεια, όπου μέσα από αυτή παίρνει όσα πρέπει να έχει ως αξίες ένας αθλητής. Την αξιοπρέπεια, την ηθική, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την τιμιότητα και βέβαια την ομαδικότητα. Χωρίς όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει κάποιος Ολυμπιονίκης. Το “ευ αγωνίζεσθαι” είναι το άπαξ. Μέσα από αυτές τις αρχές οι έμπειροι προπονητές μας, δουλεύουν σκληρά όπως κάθε γονιός, να βγάλουν σωστούς αθλητές, μέσα από σκληρή προπόνηση. Η διοίκηση είναι παρούσα και δεν αφήνει κανένα εμπόδιο να εξελιχθεί σε πρόβλημα. Με καθημερινή παρουσία και παρέμβαση όπου χρειαστεί, έχει ισχυρή φωνή, εντός και εκτός ομίλου. Μόνο έτσι μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα της λειτουργίας του Ομίλου σου.

Η σχέση με τους αθλητές ποια είναι;
Οι αθλητές και οι προπονητές είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, με σεβασμό στο έργο τους, να συζητάμε το πρόγραμμα τους και τρόπους στο να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις καταστάσεις, όποιες και να είναι αυτές και να δώσουμε λύσεις.

Τί είναι αυτό που κάνει ξεχωριστούς τους αθλητές του ΙΟΠ;
Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στις αξίες του ομίλου, οι αθλητές μας γίνονται καλύτεροι ιστιοπλόοι, καλύτεροι μαθητές και καλύτεροι άνθρωποι. Γιατί πρωταθλητής δεν πρέπει να είσαι μόνο στον στίβο αλλά παντού. Για αυτό και τα περισσότερα παιδιά μας είναι αριστούχοι και με αθλητικές υποτροφίες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη του ομίλου μας, για την εκτίμηση και τη συμπαράσταση στο πρόσωπο μου και της Διοίκησης.
Κλείνοντας, να συγχαρώ τους αθλητές μας, Ολυμπιονίκες Αιμιλία Τσουλφά, Παναγιώτη Μάντη, Παύλο Καγιαλή, τα νέα μας κορίτσια Βασιλεία Καραχάλιου, Αριάδνη Σπανάκη και τους προπονητές τους Μιχάλη Μηλαίο, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Tamas Eszes, που θα μας εκπροσωπήσουν στου Τόκιο. Έδωσαν και δίνουν το καλύτερο εαυτό τους και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας
.

Συγχαρητήρια για το έργο σας και με την δική μας ευχή αυτή η σημαία που δώσατε στον κάθε αθλητή να κυματίζει μαζί τους στο βάθρο και να κάνουν όλη την Ελλάδα περήφανη.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!