Connect with us

TOP

Η Παππά στις προσωπικότητες της χρονιάς!

Published

on

Το περιοδικό της IAAF, Spikes όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεχώρισε κάποιους αθλητές και αθλήτριες για τη συνολική τους προσφορά στον αθλητισμό λειτουργώντας ως προσβευτές του στίβου παγκοσμίως, ανεξέρτητα από τις αγωνιστικές τους επιτυχίες. Μεταξύ αυτών είναι και η Αλεξία Παππά.

Η αθλήτρια του Ερμή 1877, αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες κορίτσια σε ολόκληρο τον πλανήτη και όπως αναφερει το περιοδικό της χρονιάς, «ενέπνευσε μια γενιά με τις πράξεις της εντός και εκτός των στίβων».
Στους Ολυμπιακούς του Ρίο, έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που συμμετείχε στο αγώνισμα των 10.000μ. καταρρίπτοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ που άντεχε για μια δεκαετία. Επίσης η ταινία της, Tracktown αποτελεί μία από τις καλύτερες αθλητικού περιεχομένου της χρονιάς, η ίδια έγινε μόνιμη συνεργάτιδα των Νew York Times, ενώ ήταν στο επετειακό εξώφυλλο του περιοδικού Runners μαζί με τον σούπερ σταρ του κινηματογράφου, Κέβιν Χαρτ.
Για την IAAF, η Παππά αποτελεί μια φανταστική πρέσβειρα του στίβου.
Εκτός όμως από την Ελληνίδα δρομέα, το περιοδικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, συμπεριέλαβε ακόμα εννέα αθλητές στις προσωπικότητες της χρονιάς.
– Τον Πολωνό δισκοβόλο Πιοτρ Μαλακόφσκι που δημοπράτισε το αργυρό μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς του Ρίο προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να σώσει τη ζωή του μικρού Όλεκ.
– Τις Νίκι Χάμπλιν και Άμπι Νταγκοστίνο για το φίλαθλο πνεύμα που έδειξαν στον προκριματικό των 5.000μ. στους Ολυμπιακούς, όταν είχαν ατύχημα και έπεσαν αλλά η μία σήκωσε την άλλη (δίχως να γνωρίζονται) για να ολοκληρώσουν τον αγώνα.
– Ο 85χρονος Εν Γουίτλοκ για το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε στο μαραθώνιο στην ηλικιακή του κατηγορία με 3:56:38.
– Τον Σύριο άλτη ύψους Μαϊντ Έντι Γκαζάλ του οποίου η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς του 2012 είχε διακοπεί από τους βομβαρδισμού στο προπονητικό του κέντρο στη Δαμασκό και το 2016 συνέχισε για τους Αγώνες του Ρίο έχοντας μόνο μερικά εμπόδια για την προπόνηση και ελάχιστα βάρη. Ολοκλήρωσε 7ος στον τελικό και έκτος στην παγκόσμια κατάταξη για το 2016, έχοντας ρεκόρ 2.36μ.
– Την 30χρονη Αμερικανίδα Γκάμπριελ Γκρούνεγουολντ η οποία χτυπήθηκε από τον καρκίνο για τρίτη φορά, τον κέρδισε ξανά και ετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017.
– Την πρώην κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στο μαραθώνιο, Τεγκλα Λορούπε η οποία ήταν η επικεφαλης της ομάδας των προσφύγων στους Αγώνες του Ρίο.
– Τον Βρετανό αστροναύτη Τιμ Πικ ο οποίος έτρεξε το μαραθώνιο του Λονδίνο κατά τη διάρκεια της 6μηνης διαμονής του στο διεθνές διαστημικό σταθμό, χρησιμοποιώντας ένα διάδρομο που κατέγραφε τα χιλιόμετρα και το χρόνο του παράλληλα με το μαραθώνιο του Λονδίνου.
– Ο Έβαν Ντάνφι ξεχώρισε για το ήθος του στα 50χλμ. βάδην των Αγώνων του Ρίο, όταν στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα, τον προσπέρασε ο Ιάπωνας Χιρόοκι Αράι με τον οποίο είχε μια μικρή επαφή που τον έβγαλε εκτός ρυθμού για να χάσει τελικά το χάλκινο μετάλλιο από τον Αράι. Ακολούθησαν ενστάσεις και από τις δύο πλευρές, με τον Καναδό να βάζει τέλος στη διένεξη λέγοντας πως δε δέχεται να πάρει ένα μετάλλιο το οποίο δεν κέρδισε.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/