Τον πρώτο του… ανδρικό αγώνα θα πραγματοποιήσει ο Μόντο Ντουπλάντις στο ντάιαμοντ λιγκ του Γιουτζίν όπου για βρεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος.
του Σούλη Μέζου
[email protected]
Ο 17χρονος Σουηδός που έχει αυτή τη στιγμή με το 5.90μ. την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στον ανοιχτό στίβο θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να μετρήσει τις δυνάμεις του κόντρα σε σπουδαίους αθλητές (και οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον αγώνα μέσω της ΕΡΤ). Αυτούς που όπως δήλωσε ο ίδιος, θέλει να τους νικήσει στο Λονδίνο για να ανεβεί στο βάθρο πριν ακόμα συμπληρώσει τα 18 του χρόνια.
Από όλα έχει ο… μπαξές στο Γιουτζίν. Χρυσοί Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές σε ανοιχτό και κλειστό, πρωταθλητές Ευρώπης επίσης σε ανοιχτό και κλειστό και τον επικοντιστή (Λαβιλενί) με την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών. Παρών θα είναι φυσικά και ο Κωστας Φιλιππίδης ο οποίος μάλιστα θα είναι και από τα κεντρικά πρόσωπα καθώς πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Nike και θα επισκευτεί την έδρα του παγκόσμιου κολοσσού αθλητικών ειδών που είδε την επένδυση του στον Έλληνα πρωταθλητή να πιάνει τόπο με το… καλημέρα καθώς στέφθηκε δευτεραθλητής Ευρώπης.
Στο Γιουτζίν θα πραγματοποιήσουν και τον πρώτο τους επίσημο αγώνα οι δύο Πολωνοί, Πιοτρ Λίσεκ και Πάβελ Βοϊτσετσόφσκι. Παρόντες και οι συνήθεις ύποπτοι. Ο πολύ φορμαρισμένος Σαμ Κέντριξ, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τιάγκο Μπραζ, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Σον Μπάρμπερ και Ράφαελ Χόλζντεμπε και ο Κινέζος Τσάνγκρου Ξούε.