Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

H WADA ζητά την τιμωρία του Σουν Γιανγκ

Published

on

Αποφασισμένη να μην αφήσει τον Σουν Γιανγκ να τη γλιτώσει εμφανιζεται η WADA η οποία έχει προσφύγει στο CAS για την υπόθεση του Κινέζου κολυμβητή.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γιανγκ δέχθηκε κλιμάκιο ιδιωτικού φορέα που πραγματοποιεί ελέγχους αντί-ντόπινγκ για λογαριασμό της FINA. Ενώ αρχικά έδωσε αίμα κανονικά, άλλαξε γνώμη στη συνέχεια και ένας από τους σωματοφύλακες του, απέσπασε το μπουκαλάκι με το δείγμα και το κατέστρεψε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα χαρτιά της γυναίκας που του έκανε τον έλεγχο δεν ήταν σωστά και η FINA αποδέχθηκε τη δικαιολογία του δίχως να τον τιμωρήσει. Ωστόσο η ιστορία έγινε γνωστή πρόσφατα και προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή. Έτσι κινήθηκε και η WADA αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή στο CAS ζητώντας το δια βίου αποκλεισμό του Γιανγκ. Ο Κινέζος που είναι ο μοναδικός κολυμβητής που έχει καταφέρει να κερδίσει χρυσό μετάλλιο σε 400μ. και 1.500μ. ελεύθερο το 2012 στο Λονδίνο και στα 200μ. ελεύθερο στο Ρίο το 2016 έχει μία τιμωρία ήδη στο βιογραφικό του από το 2014 η οποία έγινε γνωστή μετά τη… λήξη της.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr