Με την έναρξη των αγώνων ISL να πλησιάζει, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν φέτος ανακοίνωσαν τους αρχηγούς που θα τους εκπροσωπήσουν.
της Σωτηρίας Στασινού
Παρά την κατάσταση που επικρατεί φέτος στον αθλητικό χώρο οι κολυμβητικοί αγώνες ISL, με συμμετοχή των μεγαλύτερων ονομάτων της κολύμβησης -μεταξύ αυτών και 6 Έλληνες- θα πραγματοποιηθούν κανονικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι 8 από τις 10 ομάδες που θα λάβουν συμμετοχή ανακοίνωσαν τους αρχηγούςτους.
Στην Ένερτζι Στάνταρς αρχηγοί θα παραμείνουν όπως και πέρσι ο Τσαντ Λε Κλος και η Σάρα Σέστρεμ. Την ίδια τακτική ακολούθησε και η βρετανική ομάδα Λόντον Ρόαρ μέλος της οποίας είναι και ο Ανδρέας Βαζαίος. Αρχηγός λοιπόν παραμένει ο κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στα 50 και 100μ πρόσθιο Άνταμ Πίτι και η αθλήτρια μεικτής Σίντνεϊ Πίκρεμ.
Τον εντελώς αντίθετο δρόμο ακολούθησαν οι Λοζ Άντζελες Κάρεντ και Ντι Σι Τριντέντ, οι οποίες άλλαξαν και τους 2 αρχηγούς. Για τους Λοζ Άντζελες Κάρεντ, στην οποία συμμετέχουν οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολος Χρήστου, ο Νάθαν Άντριαν ο οποίος μόλις το 2018 διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη αρνήθηκε να συμμετάσχει στον αγώνα εξαιτίας της πανδημίας. Την θέση του ανέλαβε ο Ράιαν Μέρφι ενώ την θέση της περσινής υπαρχηγούς Άνι Λέιζορ πήρε η Γαλλίδα Μπερίλ Γκασταλντελό. Για την Ντι Σι Τριντέντ οι δύο περσινοί κάπτεν αρνήθηκαν να αγωνιστούν. Έτσι την θέση του Κόντι Μίλερ και της Νάταλι Κάφλιθν αναλαμβάνουν η Μάντισον Κένεντι και ο Γκιλ Σμιθ.
Η ομάδα Άιρον θα εκπροσωπηθεί φυσικά από την «σιδηρούν κυρία» Κατίνκα Χόζου με υπαρχηγό τον Ρόμπερτ Γκλίντα.
Για τους Άκουα Σεντούριονς, αρχηγός όπως και πέρσι θα παραμένει η Φεντερίκα Πελεγκρίνι με υπαρχηγό τον Φάμπιο Σκοτζόλι. Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν και 2 ελληνικά ονόματα: η Νόρα Δράκου και ο Απόστολος Παπαστάμος.
Η Νιου Γιορκ Μπρέικερς φέρουν στις θέσεις των αρχηγών την Δανέζα Τζανέτ Ότεσεν (αρχηγός) και τον Αμερικανό Μάικλ Άντριου (υπαρχηγός)
Οι δύο νέες ομάδες του ISL, Τόκιο Φρογκ Κίνγκς (με συμμετοχή της Άννας Ντουντουνάκη) και Τορόντο Τάιτανς δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα ονόματα των εκπροσώπων τους.