Connect with us

TOP

Κατά της διαγραφής των ρεκόρ, υπέρ του 3ου δείγματος

Published

on

Η απόσυρση τους από την ενεργό δράση ξάφνιασε πολύ κόσμο καθώς και οι δυο αποφάσισαν να πουν το «αντίο» στο αποκορύφωμα της καριέρας τους. Ο Άστον Ίτον και η Μπριάνε Τάισεν, πέντε μήνες μετά την απόσυρση τους, απαντούν σε θέματα της επικαιρότητας και δηλώνουν κατά της διαγραφή των ρεκόρ.

Σε ποιο από τα αγωνίσματα των συνθέτων βρίσκονται ακόμα σε καλή κατάσταση:
Τάισεν «Τρέχω αρκετά αυτό το διάστημα και διανύω αποστάσεις, οπότε πιστεύω ότι στο 800αρι θα είμαι ακόμα καλή».
Ίτον «Ίσως στη δισκοβολία. Πιστεύω ότι η ταχύτητα είναι το πρώτο που χάνεις. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις ταχύς γιατί είναι και το πιο δύσκολο στοιχείο για να αναπτύξεις. Η δισκοβολία χρειάζεται κυρίως τεχνική και νομίζω ότι ακόμα θυμάμαι να ρίχνω».

Ποια είναι η άποψη τους για την πρόταση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να διαγράψουν τα ρεκόρ που έχουν γίνει πριν από το 2005:
Τάισεν «Δεν είναι δίκαιο γιατί έστω και αν υπάρχει μόνο ένας καθαρός αθλητής που έχει κάνει ρεκόρ δεν μπορείς να του το αφαιρέσεις. Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο».
Ίτον «Δε μου αρέσει καθόλου αυτή η πρόταση. Δεν μπορείς να υποθέσεις ότι όλοι είναι βρώμικοι εκτός και αν έχεις στοιχεία για κάποιους πριν από το 2005. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ στα 800μ. των γυναικών (και στα 400μ. των γυναικών συμπληρώνει η Τάισεν) όμως αν εν υπάρχουν στοιχεία, είναι μια πολύ κακή πρόταση».

Για την πρόταση που αναφέρει ότι τα δείγματα όσων καταρρίπτουν παγκόσμια ρεκόρ να διατηρούνται για 10 χρόνια:
Ίτον «Υπάρχει θέμα διαφάνειας σε όλην την υπόθεση. Γιατί δεν ενημερώνουν τον κόσμο πως λειτουργεί το αντί-ντόπινγκ. Έτσι και αλλιώς ήδη υπάρχουν κάποιοι που παρακάμπτουν το σύστημα. Αν όμως ενημερωθούν όλοι ίσως και να το προστατέψουν καλύτερα».
Τάισεν «Υπάρχουν κάποια πράγματα που ακόμα δεν τα καταλαβαίνω. Θυμάμαι που το συζητούσαμε με τον Άστον ότι πρέπει να υπάρχουν τρία δείγματα. Τα δύο που κρατάνε οι υπεύθυνοι και ένα που θα παίρνει ο αθλητής. Με όλα αυτά που συμβαίνουν με τις αλλαγές των δειγμάτων στα εργαστήρια έτσι θα διασφαλιστεί και ο αθλητής. Ψάχνοντας λίγο περισσότερο το θέμα, μάθαμε ότι τουλάχιστον στη Βόρεια Αμερική το δεύτερο δείγμα δεν ανοίγεται αν ο αθλητής δεν είναι παρών και αν υπάρχει η παραμικρή φθορά στο δείγμα τότε όλο βγαίνει άκυρο. Αυτό είναι κάτι που ούτε εμείςτο γνωρίζαμε».

Με ποιον θα ήθελαν να έχουν συμμετάσχει στο ίδιο αγώνισμα:
Ίτον «Ήθελα πολύ να τρέξω κόντρα στον Γιουσέιν Μπολτ. Θα είχε πλάκα να δω πόσο πίσω θα με άφηνε. Προσπάθησα να κάνω πράξη αυτήν την επιθυμία μου στην Οστράβα πέρσι, αλλά με τράβηξε ο τετρακέφαλος και αποφάσισα να μείνω εκτός για να μην τραυματιστώ και έτσι έχασα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία».
Τάισεν «Πάντα ήθελα να κάνω επί κοντώ αλλά δε με άφηναν. Εγώ αυτό θα ήθελα να κάνω ανεξαρτήτως αγώνα και αντιπάλου».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/