Στον αθλητικό δικαστή (κρατήστε μια μικρή επιφύλαξη μη τυχόν δηλώσει αναρμόδιος και του θέματος επιληφθεί κάποια επιτροπή) θα κριθεί οριστικά το ζήτημα που προέκυψε με την αλλαγή προκήρυξης της ΕΣΑΠ, προκειμένου να μπορέσει η Κηφισιά να χρησιμοποιήσει ως έδρας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της βόλεϊ το Ζηρίνειο.
του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]
Το περασμένο Σάββατο ο ΑΟΠ Κηφισιάς υποδέχθηκε την Κύζικο Νέας Περάμου (την ομάδα που αντέδρασε σ’ αυτή την απόφαση καθώς και το δικό της γήπεδο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και αναγκάστηκε να μετακομίσει) με τους γηπεδούχους να επικρατούν 3-1 και τους φιλοξενούμενους να καταθέτουν ένσταση.
Η Κύζικος θεωρεί ότι κακώς ορίστηκε ο αγώνας στο συγκεκριμένο γήπεδο, ότι κακώς έγινε η τροποποίηση της προκήρυξης λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και πέρα από την ένσταση που κατέθεσε την ημέρα του αγώνα, έχει ήδη αποστείλει και το σχετικό υπόμνημα.
Μάλιστα στην ομάδα της Νέας Περάμου αμφισβητούν ανοικτά πλέον και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (η ΕΣΑΠ ισχυρίζεται ότι με ψήφους 9-3 δόθηκε η άδεια στην Κηφισιά για έναν ακόμη χρόνο) και επιμένει να ζητά εγγράφως τις τοποθετήσεις όλων των ομάδων.
Η υπόθεση πάντως από σήμερα είναι στα χέρια της νέας αθλητικού δικαστή της ΕΣΑΠ η οποία τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα επιληφθεί η ίδια του θέματος ή αν θα δηλώσει αναρμόδια.
* Ως Sportsfeed θα θέλαμε να κάνουμε δύο διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το Ζηρίνειο και το γήπεδο της Κυζίκου. Λανθασμένα γράψαμε πριν από 20 ημέρες ότι τα δύο γήπεδα έχουν το ίδιο ύψος. Η αλήθεια είναι ότι το Ζηρίνειο είναι 7.43μ και αυτό της Νέας Περάμου 7.03μ., αλλά και τα δύο είναι χαμηλότερα απ’ αυτό που προέβλεπε η προκήρυξη (8μ.) πριν την τροποποίηση της.
* Η ανάδειξη του συγκεκριμένου ζητήματος ουδεμία μομφή κρύβει για την ομάδα της Κηφισιάς, η οποία καλά κάνει και προσπαθεί να αγωνιστεί στη φυσική της έδρας. Τελεία και παύλα! Το πρόβλημα έχει να κάνει με τις αποφάσεις που παίρνονται στο πόδι από την διοργανώτρια, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Πήραν πιστοποιητικό όλοι
Εν τω μεταξύ στην σημερινή της συνεδρίαση η ΕΕΑ έδωσε πιστοποιητικό σε Παναχαϊκή, Εθνικό Αλεξανδρούπολης κι έτσι και οι 12 (έστω και με καθυστέρηση) έχουν πάρει το ‘οκ’ από την Επιτροπή.