Δίχως αμφιβολία η Φέιθ Κιπγιέγκον ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Στην Κένυα την υποδέχθηκαν ως εθνική ηρωίδα, ετοιμάζεται να κλείσει τη χρονιά με επιπλέον παγκόσμιους τίτλους και δήλωσε πως θα βελτιώσει εκ νέου τα παγκόσμια ρεκόρ σε 1.500μ και 5.000μ.
H Κιπγιέγκον έχει δηλωθεί από την Κένυα για να αγωνιστεί στα 5χλμ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου που θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λετονίας (1 Οκτωβρίου). Η τρομερή Κενυάτισσα έχει δηλωθεί και στο μίλι (1.609 μέτρα) που θα γίνει 45 λεπτά μετά τον τερματισμό των 5χλμ. Το πιθανότερο είναι να επιλέξει αγώνισμα, αν και με την Κιπγιέγκον ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Η ίδια μιλώντας στους συμπατριώτες της τόνισε: «Η πατρίδα μου θα πρέπει να περιμένει και άλλα σπουδαία αποτελέσματα το επόμενο διάστημα. Νιώθω φρέσκια και έχω ακόμα αρκετή ενέργεια για να πετύχω και άλλες εκπλήξεις στο μέλλον. Μέχρι να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024, θα κερδίσω και άλλους τίτλους για την πατρίδα μου. Επίσης έχω στόχο να βελτιώσω τα δύο παγκόσμια ρεκόρ (1.500μ και 5.000μ)» τόνισε η Κιπγιέγκον χωρίς να αποκλείεται η επίτευξη ενός παγκοσμίου ρεκόρ (1.500μ) στον τελικό του ντάιαμοντ λιγκ στο Γιουτζίν των ΗΠΑ 16-17 Σεπτεμβρίου.