Πόσο σοβαρά παίρνουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2017 Αμερικανοί και Τζαμαϊκανοί; Τόσο που ετοιμάζονται από τώρα να κλείσουν τα κέντρα στην Αγγλία όπου οι ομάδες τους θα κάνουν προπονητικά καμπ πριν από τους αγώνες.
Για πολλές από τις ομάδες αποτελεί σύνηθη τακτική να κάνουν καμπ προετοιμασίας κοντά στην πόλη όπου διοργανώνονται τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Αυτό γιατί θέλουν να προσαρμοστούν στις συνθήκες αλλά και να προλάβει ο οργανισμός τους να συνέλθει από το μεγάλο ταξίδι. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Πεκίνο, πολλές αποστολές είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από την πρωτεύουσα της Κίνας, ενώ κάποιες είχαν προτιμήσει τη λύση της Ιαπωνίας.
Το 2017, ΗΠΑ και Τζαμάικα έχουν ήδη καταλήξει. Οι Αμερικανοί θα φιλοξενηθούν στο στάδιο Αλεξάντερ μετά από συμφωνία με το δημοτικό συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ, ενώ οι Τζαμαϊκανοί στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, στο προπονητικό κέντρο του Έντγκμπαστον.