Connect with us

TOP

Κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση

Published

on

Μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων αγώνων στη Σαλαμίνα η Ελλάδα εξακολουθεί να ελπίζει πως θα έχει εκπροσώπηση στην ορεινή ποδηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Εκατόν δύο βαθμούς συγκέντρωσαν οι αθλητές της Εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας στους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς που πραγματοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα. Δεδομένης της χρονικής περιόδου που διανύουμε οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών κρίνονται ικανοποιητικές καθώς τα πόδια τους είναι ακόμα βαριά από την προετοιμασία. Δυσάρεστη έκπληξη για τους Έλληνες αθλητές αποτέλεσαν οι εμφανίσεις του Ρώσου Τιμοφέι Ιβάνοφ. Ο 26χρονος, που έτρεχε με τα χρώματα της επαγγελματικής του ομάδας, με τις τρεις νίκες που σημείωσε συγκέντρωσε 240 βαθμούς για τη χώρα του. Η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει περισσότερη πίεση στην ελληνική εθνική ομάδα. Πίσω από την 24η Ελλάδα «σφάζονται» Δανία, Πολωνία, Κολομβία και Ρωσία για το ποια θα μας προσπεράσει στην Ολυμπιακή κατάταξη και θα φτάσει τη Βρετανία που φιγουράρει στην πολυπόθητη 23η θέση καθώς οι θέσεις 1-23 εξασφαλίζουν Ολυμπιακή πρόκριση. Βρετανία και Ελλάδα χωρίζουν μόλις 26 βαθμοί. Στην επερχόμενη ανανέωση της κατάταξης η χώρα μας μπορεί να βρεθεί πάνω από τη Βρετανία αν εκείνη δεν έχει συγκεντρώσει πολλούς βαθμούς. Αυτό όμως έχει ελάχιστη σημασία καθώς η περίοδος πρόκρισης λήγει στις 25 Μαΐου και μέχρι τότε όλα είναι ανοιχτά.

Αισιοδοξία για την πρόκριση
«Μαζέψαμε αρκετούς βαθμούς αλλά όχι τόσους όσους περίμενα. Όταν δίνεις τους πρώτους σου αγώνες μετά από μεγάλο διάστημα είναι φυσιολογικό ο οργανισμός σου να αντιδράει περίεργα. Ιδιαίτερα στον τριήμερο αγώνα ξεκίνησα πολύ καλά στην ατομική χρονομέτρηση αλλά στο δεύτερο σκέλος έπαθα ένα πατατράκ. Δε μπορώ να το ερμηνεύσω διαφορετικά. Δεν ήμουν καθόλου στην ημέρα μου. Την Κυριακή στο τρίτο και τελευταίο σκέλος βρήκα τον εαυτό μου και έκανα καλό αγώνα», είπε o Περικλής Ηλίας στο Sportsfeed. «Στους αγώνες της Σαλαμίνας έχουν κατεβεί αθλητές από όλη την Ευρώπη δυσκολεύοντας πολύ το επίπεδο», πρόσθεσε ο έτερος αθλητής της Eθνικής ομάδας, Δημήτρης Αντωνιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ορεινή ποδηλασία θα έχει ελληνική εκπροσώπηση το καλοκαίρι στο Ρίο: «Έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες μπροστά μας για τη συγκομιδή βαθμών και είμαι σίγουρος πως η Ελλάδα θα πάρει την πρόκριση. Θα κάνουμε ο,τι μπορούμε γι΄αυτό».
Την Εθνική ομάδα απαρτίζουν ακόμα οι Αλέξανδρος Βροχίδης και Χαρούν Μολλά. Αξίζει να αναφερθεί πως οι δύο πρώτοι αγώνες στη Σαλαμίνα (6 και 7 Φεβρουαρίου) ήταν κατηγορίας C1 και ο τρίτος (12-14 Φεβρουαρίου) κατηγορίας S1. Στους αγώνες C1 υπολογίζονται οι βαθμοί που φέρνει ο αθλητής από τα πέντε καλύτερα πλασαρίσματα που έχει πετύχει στη γενική κατάταξη, στους αγώνες C2 από τα τέσσερα καλύτερα και στους C3 από τα τρία καλύτερα πλασαρίσματα. Ομοίως στους αγώνες S1 υπολογίζονται οι βαθμοί από τρεις καλύτερες επιδόσεις του αθλητή και στους S2 από τις δύο. Για να γίνει πιο κατανοητό αν ένας αθλητής βαθμολογηθεί σε οκτώ αγώνες C1, θα προσμετρηθούν στη βαθμολογία της χώρας του οι πέντε καλύτερες επιδόσεις τους. Σημειώνεται επίσης πως βαθμούς στην Ελλάδα δίνουν οι τρεις καλύτεροι αθλητές της βάσει της παγκόσμιας κατάταξης. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει χωρίς σταματημό την προσπάθεια πρόκρισης στο Ρίο καθώς το τριήμερο 19-21 Φεβρουαρίου θα τρέξει στον τριήμερο αγώνα Salamina MTB Race κατηγορίας S2. Αυτή τη φορά όμως χωρίς τον Περικλή Ηλία ο οποίος τις ίδιες ημέρες θα βρίσκεται στη νότια Ισπανία για το Andalucia Bike Race μαζεύοντας και εκείνος βαθμούς για την πρόκριση της Ελλάδας.

Αναλυτικά οι 102 βαθμοί που συγκέντρωσαν οι  Έλληνες αθλητές στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν:

6 Φεβρουαρίου (Salamina MTB Race C1)
Ηλίας 18 βαθμοί, Αντωνιάδης 16 βαθμοί

7 Φεβρουαρίου (Salamina MTB Race C1)
Ηλίας 12 βαθμοί, Αντωνιάδης 6 βαθμοί

12-14 Φεβρουαρίου (Salamina MTB Race S1)
Ηλίας 30 βαθμοί, Αντωνιάδης 20 βαθμοί

Η Ολυμπιακή κατάταξη μέχρι στιγμής  (χωρίς ακόμα να έχουν προστεθεί οι βαθμοί από τους πρώτους αγώνες της σεζόν οποιασδήποτε εθνικής ομάδας):
1. Ελβετία 8538β.
2. Γαλλία 7476β.
3. Ισπανία 5011β.

22. Ουγγαρία 1875β.
23. Βρετανία 1769β.
24. Ελλάδα 1743β.
25. Δανία 1544β.
26. Πολωνία 1530β.
27. Κολομβία 1512β.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr