Ο Γιάννης Κορακίδης έκανε την υπέρβαση στο εαρινό πρωτάθλημα και κέρδισε πανάξια την συμμετοχή του στο πρώτο του ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, σε μία σεζόν στην οποία ότι κάνει το κατορθώνει για τον παλιό του προπονητή και αρχιτέκτονα των ελληνικών ρίψεων, Γιάννη Χρίστογλου.
της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]
Ο 22χρονος σφυροβόλος ξεκίνησε τη σεζόν του έχοντας ατομικό ρεκόρ 72.75μ και το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα έριξε στα 76.14μ για να κερδίσει την πρώτη θέση στο εαρινό πρωτάθλημα και να βγάλει το εισιτήριό του για τη Μαδρίτη, όπου θα φιλοξενηθεί στις 26-29 Ιουνίου το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Το ρεκόρ αυτό δεν θα ερχόταν χωρίς την βοήθεια του Αλέξανδρου Παυλίδη, με τον οποίο γυμνάζεται στο Κιλκίς, αλλά και του ανθρώπου που μαζί έκαναν τα πρώτα βήματα στη σφυροβολία και του έμαθε όλα τα μυστικά για το αγώνισμα, Γιάννη Χρίστογλου.
«Έχω βελτιωθεί αρκετά στην τεχνική μου σε σχέση με το 2024, αλλά φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, διότι ο προπονητής μου, ο κύριος Χρίστογλου, είναι άρρωστος και είπα φέτος θα σκυλιάσω στη προπόνηση για αυτόν και μόνο, γιατί του αξίζουν πάρα πολλά ευχαριστώ. Όχι μόνο από εμένα αλλά από όλο τον ελληνικό στίβο γιατί έχει δώσει την ζωή του μέσα στα γήπεδα και έχει φάει πολλές πίκρες. Θέλω να τον κάνω χαρούμενο. Ειδικά όταν άκουσα την επίδοση μου το μόνο που σκέφτηκα ήταν αυτός και απευθείας τον πήρα τηλέφωνο. Ήμασταν ιδιαίτερα συγκινημένοι».
Για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό ομάδων, εκτός από το γεγονός ότι χρειαζόταν να διαχειρίζεται καλά τον χρόνο του για να χωρέσει μέσα στην ημέρα τις προπονήσεις, την δουλειά του και τις σπουδές του, έπρεπε να κερδίσει αθλητές όπως ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσάκης, που εκπροσωπούν την Εθνική στις σημαντικότερες διοργανώσεις του πλανήτη: «Το ότι ήρθα αντιμέτωπος με δύο τέτοιους σπουδαίους αθλητές και μπόρεσα και τους νίκησα είναι κάτι πολύ σπουδαίο για εμένα γιατί και οι δύο τους έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα. Μου δίνει ένα μεγάλο κίνητρο για το μέλλον, να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος».
Η παρουσία στο ευρωπαϊκό ομάδων σημαίνει ότι ο Κορακίδης θα είναι στον ίδιο αγώνα με τους καλύτερους Ευρωπαίους σφυροβόλους και μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από αυτή την εμπειρία: «Στη Μαδρίτη θα γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας και ανυπομονώ να αγωνιστώ ανάμεσα στους καλύτερους στην Ευρώπη και μέσα σε αυτούς θα είμαι και εγώ για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Ότι είναι ο πρώτος μου αγώνας με την εθνική ανδρών δεν μου λέει κάτι, διότι το επίπεδο στη χώρα μας έχει ανέβει πάρα πολύ και μας έχει κάνει όλους πιο δυνατούς και πιο έτοιμους για μεγάλες διοργανώσεις».
Και αφού κάνει το ζέσταμα στη Μαδρίτη, ο αθλητής από το Κιλκίς θα επικεντρωθεί στον αγώνα της χρονιάς για τον ίδιο, που δεν είναι άλλος από τον τελικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα διεξαχθεί στο Μπέργκεν της Νορβηγίας: «Ο στόχος μου για το ευρωπαϊκό, που είναι περίπου σε έναν μήνα από τώρα, είναι ο πιο βασικός μου στόχος για φέτος. Θέλω να είμαι υγιής μέχρι τότε και να είμαι έτοιμος για ένα υπέροχο αγώνα. Όταν τελειώσει ο αγώνας να μπορώ να πω ένα μπράβο Γιάννη, τα έδωσες όλα, και από εκεί και πέρα ότι έρθει είναι καλοδεχούμενο»!