Connect with us

TOP

Λάθος αν μείνει εκτός ο Δαγκόγλου

Published

on

Θα έπρεπε να είναι από τους πρώτους στην λίστα των προπονητών στίβου και δρόμων για το Ρίο κι όμως είναι ο μοναδικός που δεν πρότεινε ο ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ κι αυτό είναι άγνωστο για ποιό λόγο έχει συμβεί.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ο Γιάννης Δαγκόγλου, είναι ίσως ο με διαφορά πιο καταρτισμένος και πλέον ανερχόμενος Έλληνας τεχνικός δρόμων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων με μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και για όσους δεν γνωρίζουν ίσως ο μοναδικός αυτού του επιπέδου που έχει ειδικότητα στο βάδην. Και φυσικά είναι ο προπονητής της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου Σοφίας Ρήγα.
Στο μαραθώνιο των γυναικών στο Ρίο, η Ελλάδα θα έχει την πρωτοφανή τριπλή εκπροσώπηση με την Σοφία Ρήγα, την Ράνια Ρεμπούλη και την Γιώτα Βλαχάκη. Κι όμως κανένα από τα τρία κορίτσια δεν θα έχει τον προπονητή του για να τις καθοδηγήσει και να τις στηρίξει, κάτι που αν επιτρέψει η ομοσπονδία να συμβεί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερά της λάθη. Ειδικά όταν οι δύο από τις τρείς κοπέλες (Ρήγα και Ρεμπούλη) που είναι στην πρώτη γραμμή και ισοδύναμες, αναμένεται να κυνηγήσουν μία καλή παρουσία.
Στην επιλογή δεν υπάρχει κανένα δίλημμα και επομένως και καμία δικαιολογία για την ενδεχόμενη απόρριψη, καθώς ο Παναγιώτης Χαραμής προπονητής της Ρεμπούλη (πρόσφατα 6ης στην Ευρώπη στον ημιμαραθώνιο), δήλωσε ξεκάθαρα και έγκαιρα την αδυναμία του να ταξιδεύσει στο Ρίο με την Ρεμπούλη. Οπότε ο Γιάννης Δαγκόγλου είναι μονόδρομος για να επιβλέψει τις τρεις κοπέλες, καθώς και ο Γιώργος Ζώρζος, προπονητής της τρίτης μαραθωνοδρόμου Γιώτας Βλαχάκη, επίσης δεν προτάθηκε αλλά ούτε θα είχε ποτέ την πρόθεση να καπελώσει κάποιον από τους Χαραμή-Δαγκόγλου που έχουν τον πρώτο λόγο.
Αντίθετα όμως με το μαραθώνιο των γυναικών, στο μαραθώνιο των ανδρών όπου έχουμε τη συμμετοχή του Χριστόφορου Μερούση μαζί με του Μιχάλη Καλομοίρη και με πιο περιορισμένες πιθανότητες διάκρισης, η ομοσπονδία όπως πληροφορηθήκαμε έχει προτείνει στην ΕΟΕ για την Ολυμπιακή τον Σταύρο Καρρέ που γυμνάζει τον Μερούση. Η εισήγηση είναι σωστή αν αναλογιστεί κανείς πως εκτός του Μερούση μπορεί να του χρεωθεί και η επίβλεψη του Καλομοίρη, ο οποίος γυμνάζεται με το Νίκο Ψαρομιχελάκη.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί πως ο Καρρές θα καλύψει το κενό του προπονητή και για τα τρία κορίτσια, καθώς εκτός όλων των άλλων η άφιξή του στο Ρίο έχει προγραμματιστεί να γίνει αφού θα έχει διεξαχθεί ο μαραθώνιος των γυναικών.
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα τοποθετηθεί η ολομέλεια της ΕΟΕ επί του θέματος, όταν εδώ και μήνες είναι ξεκάθαρη και δημόσια η θέση του προέδρου της, ότι κάθε δύο αθλητές θα πρέπει να υπάρχει και ένας προπονητής. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε κάτι πέρα από κάθε λογική, αφού θα αγωνιστούν στο Ρίο τρεις αθλήτριες χωρίς καν προπονητή…
Το έχουν αντιληφθεί άραγε αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και τις χρεώνονται; Γιατί όταν υπάρξουν εξελίξεις που τους εκθέτουν θα είναι αργά για αποποίηση ευθυνών ρίχνοντας το μπαλάκι αλλού.
Με την ευκαιρία και μετά από την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Άμστερνταμ και κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν, παρουσιάζουμε την ανανεωμένη λίστα των 12 προπονητών στίβου που έκλεισαν το ειστήριο για το Ρίο και πρόκειται για τους:
– Ιωάννα Σιώμου (1 αγώνισμα – Έλσα Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια)
– Μίτσελ Κρίερ (1 αγώνισμα – Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ με 2η επίδοση στον κόσμο)
– Μανώλης Καραγιάννης (1 αγώνισμα – Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ με 7η επίδοση στον κόσμο)
– Γκιόργκι Πομάσκι (2 αγωνίσματα – Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν με 3η επίδοση στον κόσμο και Λίλη Αλεξούλη στο μήκος)
– Βάσω Παναγιωτοπούλου (1 αγώνισμα, δίσκος – Κρίστι Αναγνωστοπούλου)
– Θανάσης Δεληγιάννης (1 αγώνισμα – Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ. βάδην)
– Γιώργος Παναγιωτόπουλος (1 αγώνισμα – Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ.)
– Μπάμπης Σδρόλας (1 αγώνισμα – Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια)
– Γιώργος Τσούγκος (1 αγώνισμα – Κώστας Μπανιώτης στο ύψος με 8η επίδοση στον κόσμο)
– Δημήτρης Κυτέας (1 αγώνισμα – Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ με 5η επίδοση στον κόσμο)
– Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (1 αγώνισμα – Μιχάλης Αναστασάκης στη σφύρα)
– Ναπολέων Κεφαλόπουλος (2 αγωνίσματα – Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 20χλμ. και 50χλμ. βάδην)

Η περίπτωση Ντόμπσον
Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που είναι ακόμη σε αναμονή αλλά και άγνωστο πως θα αντιμετωπιστούν. Όπως αυτή του Γιάννη Δαγκόγλου, προπονητή της Ρήγα, του Σταύρου Καρρέ, προπονητή του Μερούση, για τους οποίους προαναφερθήκαμε, αλλά και του Ίαν Ντόμπσον, προπονητή της Αλεξίας Παππά, που σε αντίθεση με τον Τζον Φρέϊζερ (προπονητή του Σκαρβέλη) του οποίου ο ΣΕΓΑΣ για το Άμστερνταμ ορθώς κάλυψε τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, διατροφής αλλά και νοσηλείας όπως προέκυψε, δεν εγκρίθηκε τέτοιο άιτημα για τον Ίαν Ντόμπσον ούτε για το Άμστερνταμ ούτε για το Ρίο και επέλεξε να αγοράσει μόνος του εισιτήριο, ευελπιστώντας πως θα κανονιστεί το θέμα διαπίστευσης και διαμονής του στο Ρίο από την ΕΟΕ.
Ερωτηματικό αποτελούσε και ο προπονητής βάδην για τις τρείς κοπέλες, Ζαπουνίδου, Ντρισμπιώτη, Τσινοπούλου, αλλά εδώ η ομοσπονδία κινήθηκε με όσο μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούσε προτείνοντας στην ΕΟΕ τον Θανάση Δεληγιάννη, προπονητή της Ντρισμπιώτη και ομοσπονδιακό προπονητή βάδην αντί του Νίκου Κελεπούρη, προπονητή της Τσινοπούλου, ο οποίος προέβαλλε ως ο σημαντικότερος διεκδικητής της θέσης.
Και όσον αφορά τους εννέα προπονητές που αν και ήλπιζαν δεν πρόκειται να ταξιδεύσουν στο Ρίο, έχει ξεκαθαρίσει πλέον πως είναι οι:
– Κώστας Ηλία (1 αγώνισμα, 200μ. – Μαρία Μπελιμπασάκη)
– Άρης Βισκαδουράκης (1 αγώνισμα, 400μ. – Ειρήνη Βασιλείου)
– Αντώνης Κιλικλής (1 αγώνισμα, 20χλμ. βάδην – Δέσποινα Ζαπουνίδου)
– Νίκος Κελεπούρης (1 αγώνισμα, 20χλμ. βάδην – Πένυ Τσινοπούλου)
– Παναγιώτης Χαραμής (1 αγώνισμα, μαραθώνιος – Ράνια Ρεμπούλη)
– Γιώργος Ζώρζος (1 αγώνισμα, μαραθώνιος – Γιώτα Βλαχάκη)
– Βαγγέλης Παπανίκος (1 αγώνισμα, μήκος – Μίλτος Τεντόγλου)
– Τζον Φρέϊζιερ (1 αγώνισμα, σφαίρα – Νίκος Σκαρβέλης)
– Νίκος Ψαρομιχελάκης (1 αγώνισμα, μαραθώνιος – Μιχάλης Καλομοίρης)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr