Επίσημη πρεμιέρα και πρώτος διεθνής αγώνας για τον Μίλτο Τεντόγλου στη σεζόν του ανοιχτού στίβου, στο Τσίρειο στάδιο της Λεμεσού στο διεθνές μίτινγκ του ΚΟΕΑΣ, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του μήκους να στοχεύει στο πρώτο του ρεκόρ.
Για τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά και η συμμετοχή του στο μίτινγκ της Κύπρου προσφέρεται και για ρεκόρ. Η κατάρριψη του πανελλήνιου (8.66μ) είναι στα πλάνα του χρυσού Ολυμπιονίκη, όμως το πρώτο ρεκόρ που αναμένεται να πέσει, είναι αυτό της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών στην Κύπρο.
Ο Βούλγαρος Πέταρ Ντάτσεφ, στις 21 Ιουνίου 2000, είχε πηδήξει στη Λευκωσία 8.30μ (+1,1) και από τότε αυτή είναι η κορυφαία επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ στο νησί της Κύπρου.
Τα οκτώ μέτρα στην Κύπρο έχει ξεπεράσει και ο Βρετανός Κρις Τόμλισον το 2004 με 8.13μ (+0,1) και μάλιστα το είχε πετύχει στο Τσίρειο με την επίδοση αυτή να αποτελεί και ρεκόρ σταδίου.
Nα σημειωθεί ότι κανένας Έλληνας δεν έχει περάσει τα 8μ σε αγώνα στην Κύπρο, ενώ συνολικά, εκτός από τους Ντάσεφ – Τόμλισον, τα οκτώ μέτρα έχει περάσει μόνο ένας άλτης ακόμα. Το 2001 στη Λευκωσία, ο Κροάτης Λούκα Άρατσιτς με 8.12μ (+1,1).