Connect with us

TOP

Με έξοδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας 6 αθλητές στο Μινσκ

Published

on

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες μέρες για τη (μη) συμμετοχή του Δήμου Μαγγίνα στο ευρωπαϊκό κύπελλο των 10.000μ. στο Μινσκ και στο Sportsfeed δεχθήκαμε αρκετά μηνύματα σχετικά με το θέμα. Για το λόγο αυτό θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ξεκινάμε από τον κανόνα: Ο αθλητής προπονείται, αγωνίζεται και ενημερώνει τα where abouts. Αυτά οφείλει να κάνει και τίποτα περισσότερο.
Δεν είναι δουλειά του:
– να δηλωθεί σε διοργάνωση όπου θα φορά το εθνόσημο
– να φροντίσει για τη μετάβαση και τη διαμονή του
– να διαβάσει το team manual
Για όλα τα παραπάνω υπάρχει η αθλητική ομοσπονδία, η οποία είναι υπεύθυνη για τον υψηλό αθλητισμό. Αυτή δηλώνει τον αθλητή, αυτή τακτοποιεί μετάβαση και διαμονή, αυτή ενημερώνει τον αθλητή για ότι τον αφορά σε αυτά που αναγράφονται στο team manual.
Και ερχόμαστε στη διοργάνωση του ευρωπαϊκού κυπέλλου 10.000μ. Σύμφωνα με το team manual το οποίο είναι στη διάθεση του καθενός και μπορεί να το διαβάσει εδώ η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου, για κάθε ένα από τα μέλη της που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής (2 διανυκτερεύσεις) για τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Αυτό σημαίνει κατ’ αρχήν ότι ο Δήμος Μαγγίνας κόστισε στον ΣΕΓΑΣ μόνο… χρόνο. Να ασχοληθεί δηλαδή κάποιος για να τακτοποιήσει τη γραφειοκρατία.


Το πιο σημαντικό όμως, είναι το γεγονός πως η ομοσπονδία θα μπορούσε να είχε στείλει ομάδα τριών αθλητών και τριών αθλητριών για να αγωνιστούν στο Μινσκ με μηδενικό κόστος. Επέλεξε να μην το κάνει, ενδεχομένως γιατί δεν υπήρχε περίπτωση διάκρισης… Δηλαδή την Ελλάδα αξίζει να εκπροσωπούν μόνο όσοι μπορούν να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο ή να έχουν κάποιο καλό πλασάρισμα. Οι αθλητές και αθλήτριες που στηρίζουν τις εγχώριες διοργανώσεις και τα Run Greece και ίσως ποτέ να μην καταφέρουν να αγωνιστούν σε κάποιο παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν αξίζουν την επιβράβευση της συμμετοχής με το εθνόσημο σε μια διεθνή διοργάνωση. Και πιστέψτε μας, η χαρά που νιώθουν είναι μεγάλη και τους ανανεώνει το κίνητρο να παραμείνουν ενεργοί στον πρωταθλητισμό και να προσπαθήσουν να γίνουν ακόμα καλύτεροι και καλύτερες. Όλα αυτά με μηδενικό κόστος για την ομοσπονδία…
Οπότε, ο Δήμος Μαγγίνας δε φέρει απολύτως καμία ευθύνη που αντί για το Μινσκ βρέθηκε στο Σχηματάρι. Σε αυτόν τον αθλητή μόνο συγχαρητήρια αξίζουν, που σε ηλικία 33 ετών δεν τα έχει παρατήσει και παράλληλα με την εργασία του παραμένει ενεργός σε υψηλό επίπεδο προπονούμενος μάλιστα μόνος του (χωρίς την καθοδήγηση προπονητή) και αντί να… κλαφτεί που δεν πήγε στο Μινσκ, μη θέλοντας να πάει χαμένο το ρεπό από την εργασία του, έτρεξε 5αρι στο Σχηματάρι. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα για τους νεότερους πρωταθλητές.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr