Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Με υψηλές προσδοκίες στο παγκόσμιο

Published

on

Η Εθνική ομάδα των νεανίδων, η οποία αποτελεί την τελευταία ελπίδα της υδατοσφαίρισης (και της ΚΟΕ) για να σωθεί μια κακή χρονιά για το άθλημα στην Ελλάδα, αναχωρεί την Πέμπτη για τη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να διεκδικήσει τη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Με τις ομάδες ανδρών, γυναικών, νέων και εφήβων να μην έχουν πετύχει κανέναν από τους στόχους που έθεσαν το 2016, η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου καλείται να σώσει το γόητρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης που είχε μάθει κάθε χρόνο να κερδίζει τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε οποιαδήποτε κατηγορία.
Από τις 12 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, οι 13 αθλήτριες της Εθνικής θα προσπαθήσουν να σταθούν στο ύψος των προηγούμενων ομάδων αυτής της κατηγορίας που το 2012 στο Περθ είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ το 2014 στη Μαδρίτη έμεινε 4η χάνοντας το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, για το ταξίδι στο Όκλαντ επέλεξε τις Ιωάννα Σταματοπούλου, Μαρίνα Κοτσιώνη (τερματοφύλακες), Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Ελένη Ελληνιάδη, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Βασιλική Πλευρίτου, Πηνελόπη Κόλλια, Άνθια Παπαναστασίου, Μαρία Πάτρα, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Μαρία Ελένη Σελετοπούλου και Δήμητρα Παπαναστασίου. Με την ελληνική αποστολή θα ταξιδέψουν ακόμα, ο συνεργάτης του Στέφανου Λέανδρου, Άγγελος Γαρελίδης, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Μοίραλης και η έφορος και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, Βασιλική Αρβανιτοπούλου.
Η Εθνική έχει κληρωθεί στον τρίτο όμιλο με την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ, καθώς και τις Κίνα και Ιαπωνία.
Οι όμιλοι
1ος – Νέα Ζηλανδία, Ισπανία, Νότια Αφρική, Ρωσία
2ος – Ιταλία, Αυστραλία, Ολλανδία
3ος – ΗΠΑ, Ελλάδα, Κίνα, Ιαπωνία
4ος – Ουγγαρία, Καναδάς, Μεξικό, Γερμανία
Οι πρώτες ομάδες της κατάταξης προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά (θέσεις 1-8). Οι δεύτερες και τρίτες παίζουν χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια για τις άλλες τέσσερις θέσεις (14/12/16): 2Α – 3Β, 3Α – 2Β, 2Γ – 3Δ, 3Γ – 2Δ.
Όπως συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο, η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει και αυτή πεδίο πειραματισμών για τη FINA η οποία θα δοκιμάσει τη διεξαγωγή των αγώνων με 11 παίκτριες κάθε φορά, από τις οποίες οι δύο θα είναι υποχρεωτικά οι τερματοφύλακες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr