Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με όρια ξεκίνησε το «Φάρος – Έλενα Σαΐρη»

Published

on

Καλές επιδόσεις καταγράφηκαν την πρώτη μέρα της διοργάνωσης «Φάρος – Έλενα Σαΐρη» που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αλεξανδρούπολη και ήδη από το πρώτο αγωνιστικό πρόγραμμα είχαμε όρια πρόκρισης για μερικά από τα σημαντικά πρωταθλήματα του 2024.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Στα 400μ μεικτής ο Απόστολος Παπαστάμος κυνηγούσε το 4:12.50 που θα του έδινε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά δεν ήταν σήμερα γραφτό να γίνει. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και πέντε μέρες μετά ήταν νικητής στην Αλεξανδρούπολη με 4:18.09. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ιάσονας Ρούτουλας κατέγραψε 4:25.58 για να πιάσει το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, που θα φιλοξενηθεί στο Βίλνιους. Η Αντωνία Ρακοπούλου ήταν νικήτρια με 4:57.57.
Ο Απόστολος Χρήστου στα προκριματικά των 50μ ύπτιο ήταν ο ταχύτερος με 25.12, ενώ ένα εντυπωσιακό ρεκόρ έκανε ο Τάσος Κούγκουλος, καθώς είχε 25.42 και κολύμπησε σε 25.19. Έτσι έπιασε το όριο (25.41) για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών του Βελιγραδίου. Ο Χρήστου ήταν ταχύτερος και στα προκριματικά των 50μ ελεύθερο, διότι τερμάτισε σε 22.31 με το όριο για το ευρωπαϊκό να 22.34. Ο Ανδρέας Βαζαίος ακολούθησε με 22.63. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, πρώτη ήταν η Κάλια Αντωνίου με 25.55 και δεύτερη η Μαρίλεια Δρασίδου με 26.20.
Στα 1.500μ ελεύθερο ο Άλκης Κυνηγάκης αναδείχθηκε νικητής με επίδοση 15:22.62 και στα 800μ ελεύθερο η Μαρίζα Ζαφειράτου με 8:58.37.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr