Την απόφαση να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 μέσω του μαραθωνίου πήρε η Αλεξία Παππά που το 2018 θα αγωνιστεί μόνο στο μαραθώνιο του Σικάγο.
του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]
Η κορυφαία Ελληνίδα δρομέας των μεγάλων αποστάσεων δε θα αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το ερχόμενο σαββατοκύριακο παρά το γεγονός πως βρέθηκε στην Ελλάδα και έθεσε εαυτόν και εκτός Εθνικής για το ευρωπαϊκό του Βερολίνου αφού δε θα επιδιώξει να πιάσει το όριο για τα 10.000μ.
Ο βασικός στόχος της αθλήτριας του ΑΣ Ερμή 1877, είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μάλιστα στο αγώνισμα του μαραθωνίου. Με βάσει αυτό το πλάνο πραγματοποιεί από πέρσι την προετοιμασία της και τον ερχόμενο Νοέμβριο θα τρέξει τον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας της. Μάλιστα επέλεξε αυτόν του Σικάγο που είναι ένας εκ των μέιτζορ και ήδη έχει ανακοινωθεί ο Μο Φάρα στην πρώτη του αναμέτρηση με τον άλλοτε ομόσταυλο του, Γκέιλεν Ραπ.