Σχέδον μόνος αγωνίστηκε σήμερα ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης στο άλμα εις ύψος, που ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 2.23μ. ενώ προσπάθησε και το όριο για Ντόχα.
της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]
Απευθείας από Σλοβακία ήρθε σήμερα ο Μπανιώτης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, για να κάνε έναν ακόμη αγώνα παρά την όλη εξάντληση του ταξιδιού και του χθεσινού μίτινγκ. Κατέκτησε για 5η φορά τον πανελλήνιο τίτλο με άλμα στα 2.23μ. ενώ, αφού οι υπόλοιποι αθλητές είχαν ολοκληρώσει τον αγώνα τους πιο χαμηλά, όταν έμεινε πια να αγωνίζεται μόνος δοκίμασε και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα βάζοντας τον πήχη στα 2.30μ.: «Ήμουν αρκετά κουρασμένος σήμερα αλλά ήθελα να αγωνιστώ και πιστεύω πήγε καλά ο αγώνας. Το 2.23μ. είναι καλή επίδοση και τα άλματα πιστεύω στα 2.30μ. ήταν εξίσου καλά αλλά δεν ήρθε το όριο σήμερα. Δεν ανησυχώ, έχω καιρό και δεν το σκέφτομαι τόσο το όριο γιατί αργεί ακόμη. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να συνηθίσω στα μεγαλύτερα άλματα και στα πιο ψηλά ύψη για να είμαι πιο ανταγωνιστικός στην Γλασκόβη γιατί εκεί θα παίξουν οι μεγάλες επιδόσεις».
Επόμενος αγώνας για τον Μπανιώτη θα είναι την ερχόμενη Παρασκευή στην Ανκόνα ενώ μετά απευθείας θα πάει Γλασκόβη: «Πάμε την Τετάρτη Ανκόνα για έναν πολύ ωραίο αγώνα. Τον διοργανώνει ο Ταμπέρι στην πόλη του και θα έχει αρκετό κόσμο γιατί τον αγαπούν όλοι εκεί. Θα είναι πολύ ωραίος αγώνας. Μετά, πάμε Γλασκόβη να κάνουμε εκεί επίδοση».