Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΝΑΝΖΙΝΓΚ 2025: Γεμάτη σταρ η ιταλική αποστολή

Published

on

Η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε την μεγαλύτερη (μέχρι στιγμής) αποστολής της Ευρώπης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Νανζίνγκ, καθώς θα αποτελείται από 21 αθλητές και αθλήτριες, αρκετοί από τους οποίους κέρδισαν κάποιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό κλειστού.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Εννέα αθλήτριες και 12 αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ιταλία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Νανζίνγκ (21-23 Μαρτίου) και αρκετοί από αυτοί αναμένεται να ξεχωρίσουν. Η Zεϊνάμπ Ντόσο κρέμασε πριν από λίγες μέρες το χρυσό μετάλλιο των 60μ στο στήθος και με το 7.01 είναι η ταχύτερη αθλήτρια στον κόσμο για το 2025. Θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, όπως θα κάνει και ο Άντι Ντίαζ στο τριπλούν, ο οποίος επικράτησε στο Άπελντορν με 17.71μ, την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.
Στην αποστολή θα είναι και ο δευτεραθλητής Ευρώπης στο μήκος, Ματία Φουρλάνι. Ο Ιταλός έχασε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να το κερδίσει στο παγκόσμιο με την παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου. Ο 20χρονος έχει φετινό 8.37μ και στο Άπελντορν πήδηξε 8.12μ. Τις κακές εμφανίσεις του ευρωπαϊκού θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν οι σφαιροβόλοι Λεονάρντο Φάμπρι και Ζάνε Γουίρ. Ο Φάμπρι, που ακυρώθηκε στα προκριματικά, έχει την Νο1 επίδοση στον κόσμο με 21.95μ και ο Γουίρ, που ήταν όγδοος, την τρίτη καλύτερη με 21.76μ.
Σημαντική είναι η απουσία της νικήτριας του μήκους στο Άπελντορν, Λαρίσα Ιαπιτσίνο. Η 22χρονη κέρδισε στον τελικό με 6.94μ, επίδοση που την κατατάσσει τρίτη στον κόσμο, αλλά δεν θα ταξιδέψει στην Νανζίνγκ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr