Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΝΑΝΖΙΝΓΚ 2025: Το 1000άρι έκρινε τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο έπταθλο

Published

on

Με την ολοκλήρωση του έκτου αγωνίσματος, μόλις 52 βαθμοί χώριζαν τον Σάντερ Σκότχαϊμ από τον Γιοχάνες Ερμ και το 1000άρι θα καθόριζε τον νικητή. Οι δύο αθλητές πήγαιναν δίπλα δίπλα και παρά το γεγονός ότι ο Ερμ ξέφυγε στα τελευταία μέτρα δεν ανέτρεψε το προβάδισμα του Σκότχαϊμ, που μετά τον ευρωπαϊκό τίτλο κέρδισε και τον παγκόσμιο.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ με 6.558 βαθμούς, Σάντερ Σκότχαϊμ, είχε το προβάδισμα από την χθεσινή πρώτη μέρα στο έπταθλο με 3.649 βαθμούς και σήμερα έκανε το καθήκον του για να διατηρηθεί σε θέση χρυσού μεταλλίου και να κατακτήσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Στα 60μ εμπόδια σημείωσε 7.93 (999 βαθμοί), στο επί κοντώ 5.00μ (910) και στα 1.000μ τερμάτισε σε 2:36.08 (917). Με αυτές τις επιδόσεις έφτασε τους 6.475 βαθμούς και ολοκλήρωσε μπροστά από τον Γιοχάνες Ερμ.
Ο Εσθονός το πάλεψε πολύ, πηδώντας 5.30μ στο επί κοντώ και καταγράφοντας 2:34.91 στο 1000άρι, αλλά έμεινε στην δεύτερη θέση με 6.437 βαθμούς. Ο 26χρονος ξεπέρασε τον εαυτό του στην προσπάθειά του να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, καθώς η βαθμολογία του αποτελεί νέο εθνικό ρεκόρ. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Τιλ Στάινφορτ (Γερμανία) με 6.275 βαθμούς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr