Στον τρίτο του Ρότζερς καπ των 1000 βαθμών προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που απέκλεισε τον κακό του δαίμονα Οϋγκο Ουμπέρ.
Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη πλέον, νίκησε 2-1 (6-3. 6-7, 6-1) τον Γάλλο και προκρίθηκε στον 3ο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Κάρεν Κατσάνοφ – Ασλάν Καράτσεφ. «Αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να… φρεσκάρω το μυαλό μου. Ότι έγινε έγινε και δε θέλω τίποτα από αυτά να με επηρεάσει» τόνισε ο Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα. ο Έλληνας τενίστας διεκδικεί τον τρίτο φετινό του τίτλο μετά το μάστερς του Μονακό και το τουρνουά της Λιόν.
Στις υπόλοιπες αναμέτρήσεις, ο Κάσπερ Ρουντ σημείωσε τη 12η συνεχόμενη νίκη του αποκλείοντας τον Μάριν Τσίλιτς με 2-1 (6-3, 3-6, 6-3), ενώ ο Ράιλι Οπέλκα μετά τον αποκλεισμό του Νικ Κύργιου, έβγαλε εκτός και τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2-0 (6-3, 6-4).