Απογοητευμένη ολοκλήρωσε το Ντέκασταρ στο Τάλενς η Νάφι Τιάμ αφού μια ενόχληση στον αγκώνα της στέρησε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ.
Η Βελγίδα επταθλήτρια που πήγαινε ολοταχώς για επίδοση πάνω από τους 7.100 βαθμούς, με το 47.25μ. που έριξε στο ακόντιο λόγω ενοχλήσεων στον αγκώνα έχασε κάθε ελπίδα να κάνει το ρεκόρ. Απογοητευμένη ολοκλήρωσε τρέχοντας το 800αρι σε 2:20.46 για να κερδίσει τον αγώνα με 6.819 βαθμούς. Την ακολούθησε η Ουγγαρέζα Ξένια Κριζάν με 6.619 και στην τρίτη θέση η Λετονή Λάουρα Ικάουνιες με 6.518.
Στους άνδρες, με τον Κέβιν Μαγιέρ να βαθμολογείται στα επτά από τα 10 αγωνίσματα, ο Πιρς Λαμπάζ από τον Καναδά επικράτησε με 8.453 βαθμούε και τον ακολούθησαν οι Ζακ Ζίμεκ (ΗΠΑ) με 8.344 και Τόμας Βαν Ντερ Πλάετσεν (Βέλγιο) με 8.214