Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΝΤΟΧΑ 2024 – Παπαστάμος: «Μπορώ να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς»

Published

on

Ο Έλληνας κολυμβητής ξεκίνησε πολύ καλά την παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, αφού κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ στα 200μ πεταλούδα, αλλά η προσοχή του είναι στραμμένη στο βασικό του αγώνισμα, τα 400μ μεικτή, εκεί όπου θέλει να βγάλει το εισιτήριό του για την γαλλική πρωτεύουσα.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Κολυμπώντας στην δεύτερη προκριματική σειρά των 200μ πεταλούδα, ο Απόστολος Παπαστάμος τερμάτισε σε 2:00.56 για να βελτιώσει το 2:01.28 και να κατακτήσει την 27η θέση. Η κούρσα του ήταν καλή αφού ξεπέρασε τον εαυτό του αλλά είναι επικεντρωμένος στον επόμενο αγώνα του: «Είμαι ευχαριστημένος από το πως ένιωθα γιατί τώρα ουσιαστικά αρχίζω και νιώθω καλύτερα στο νερό. Έχω ακόμα πέντε μέρες για την βασική μου κούρσα και δεν θα κοιτάξω καθόλου τον χρόνο (στα 200μ πεταλούδα), ένιωσα πολύ καλά αλλά σίγουρα είναι ένα ατομικό ρεκόρ. Κοιτάω μπροστά, κάθε μέρα ξεχωριστά με στόχο την Κυριακή, την τελευταία μέρα των αγώνων, που είναι τα 400μ μεικτή».

Αυτό που αναζητά από την συμμετοχή του την Κυριακή είναι την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και έχει τις ικανότητες να την κερδίσει. Έχει ατομικό ρεκόρ 4:11.93 και το όριο είναι 4:12.50: «Στόχος είναι το όριο για τους Ολυμπιακούς. Δεν ξέρω το πότε και που θα έρθει. Μπορεί να έρθει την Κυριακή ή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πολύ ενθαρρυντικό είναι ότι όλη η ομάδα ανταποκρίνεται πολύ καλά και δείχνουμε ένα πολύ καλό χαρακτήρα που μας κάνει να θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πιστεύω ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο και φαίνεται ότι οι περισσότεροι από εμάς σε αυτή την αποστολή κυνηγάμε τελικούς και διακρίσεις σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουμε δουλέψει πολύ για το όριο των Ολυμπιακών και πιστεύω πολύ καιρό τώρα ότι μπορώ να το πιάσω, έτσι πλέον έχει έρθει η ώρα να μπω μέσα και να πάρω αυτό για το οποίο έχω δουλέψει».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr