Με τη φιλοδοξία για καλά πλασαρίσματα ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης μπαίνουν αύριο στα τραπέζια του παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων 2025 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Η κορυφαία διοργάνωση άρχισε σήμερα Σάββατο 17/05 στην κοσμοπολίτικη και λαμπερή Ντόχα. Ο Γκιώνης μετέχει στο απλό, ο Αγγελάκης στο διπλό με ξένο συμπαίκτη και την Κυριακή αρχίζουν τη δύσκολη προσπάθειά τους. Με τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Βατσακλή, αισιόδοξοι και με πολύ καλή διάθεση μετά την ολοκλήρωση μίας ποιοτικής προετοιμασίας.
Tο ITTF World Table Tennis Championships Finals 2025 άρχισε με συναντήσεις και για τα πέντε αγωνίσματα σε δύο αίθουσες. Οι πρωταθλητές μας δίνουν τους αγώνες τους στο αθλητικό συγκρότημα του πανεπιστημίου του Κατάρ (τραπέζια 3-9).
Ο πολύπειρος Γκιώνης, νούμερο 96 στα seeding του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζει για τους «128» του απλού τον Βονγκ Κι Σεν από τη Μαλαισία (Νο 125). Ο αγώνας διεξάγεται στις 11:20 στο τραπέζι 4. Αν επικρατήσει, τότε στον 2ο γύρο θα συναντήσει τον Κάο Τσενγκ Τζούι από την Κινεζική Ταϊπέι, ο οποίος απόψε απέκλεισε πολύ δύσκολα τον Γάλλο Λιλιάν Μπαρντέ με 4-3 σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έχει βασικό στόχο την είσοδο στους «32» κι έχει μιλήσει για το ενδεχόμενο να τεθεί εκεί αντιμέτωπος με τον Σουηδό δις Ολυμπιονίκη του Παρισιού Τρουλς Μέρεγκαρντ, με τον οποίο είχε πρόσφατα δυνατή αναμέτρηση στην ελληνική Α1.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Αγγελάκης θα συνεργαστεί με τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ (βρίσκονται στο νούμερο 56 στα seeding του διπλού). Στους «64» του αγωνίσματος κοντράρονται αύριο το απόγευμα με τους Σαουδάραβες Αλί Αλκαντράουι/Αμπντουλαζίζ Μπου Σουλαϊμπί (Νο 33). Ο αγώνας θα γίνει στο τραπέζι 5 στις 18:30. Αν πάρει τη νίκη το ελληνοσλοβακικό δίδυμο θα βρει μπροστά του στους «32» τους Τσιου Κλάρενς/Τσούα Τζος από τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι σήμερα απέκλεισαν στον 1ο γύρο τους Σουλτάν Αλ-Κούβαρι/Ραβάντ Αλνασέρ από το Κατάρ με 3-0 σετ (οι τελευταίοι είναι αθλητές του Ντανιέλ Τσιόκα). Ο Αγγελάκης απολαμβάνει ήδη ότι βρίσκεται στη μεγάλη γιορτή του αθλήματος κι έχει τονίσει ότι σε αυτή τη νέα συνεργασία με τον κινεζικής καταγωγής Βανγκ (κι επίσης αμυντικό) είναι εφικτή η πρόκριση στη 16άδα.
* Όλοι οι αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα έχουν απευθείας κάλυψη από το κανάλι της World Table Tennis στο youtube. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν τα λινκ κάθε ημέρας και για κάθε τραπέζι στη διεύθυνση https://www.youtube.com/@WTTGlobal/streams.